Позитивне критике и младе снаге СНСД-а

  Позитивне критике на критичке текстове понекад дођу када се најмање надате. Тако ме је јутрос, врло брзо након објаве текста „Тврда вјера“, позвао ме млади билећки скојевац Доброслав Дојо Кашиковић, изражавајући задовољство чињеницама изнесеним у тексту, потврђујући да су оне истините и да је стање у овој херцеговачкој општини, као и његовој фирми КОМУС, веома тешко. Такође упутио је и извињење због предизборних напада, које сам прихватио.

Дојо је нова млада снага СНСД-а, и не крије амбиције да замијени Миљана Алексића, уколика га ген-сек Лука Петровић не казни због критике и иступа у јавности.

У знак протеста Дојо је са профила скинуо фотографију са Миљаном Алексићем, и по свему судећи почеле су турбуленције у билећком СНСД-у, борба за превласт и кандидатуру за локалне изборе наредне године. Дојо је назвао да похвали критички текст ироничног садржаја, чиме је показао да има много већу ширину од Луке, Илије и осталих…

Кашиковић није једини млади интелектуалац у СНСД-у који је скрајнут у страну и велики труд у Партији остаје непримјећен. Један од њих је и лидер СНСД-а на Иваници Нешо Колак, који је однедавно ушао у жесток сукоб са Илијом Таминџијом. Колак  је истакнути активиста СНСД-а и нова млада снага Партије на Иваници, али не може да дође до изражаја због опструкција вјечитог предсједника Пера Средановића и старих кадрова. Не бих желио да се мијешам у сукобе у СНСД-у, али сматрам да би умјесто широкобријешким ђацима и послушницима требало пружити мало више простора и шансе младим снагама и интелектуалцима, попут Доја, Неша и осталих, а тек онда би не само СНСД, већ цијела Херцеговина и Република Српска, доживели прави процват и ренесансу.

 

Небојша Вукановић