Pozitivne kritike i mlade snage SNSD-a

  Pozitivne kritike na kritičke tekstove ponekad dođu kada se najmanje nadate. Tako me je jutros, vrlo brzo nakon objave teksta „Tvrda vjera“, pozvao me mladi bilećki skojevac Dobroslav Dojo Kašiković, izražavajući zadovoljstvo činjenicama iznesenim u tekstu, potvrđujući da su one istinite i da je stanje u ovoj hercegovačkoj opštini, kao i njegovoj firmi KOMUS, veoma teško. Takođe uputio je i izvinjenje zbog predizbornih napada, koje sam prihvatio.

Dojo je nova mlada snaga SNSD-a, i ne krije ambicije da zamijeni Miljana Aleksića, ukolika ga gen-sek Luka Petrović ne kazni zbog kritike i istupa u javnosti.

U znak protesta Dojo je sa profila skinuo fotografiju sa Miljanom Aleksićem, i po svemu sudeći počele su turbulencije u bilećkom SNSD-u, borba za prevlast i kandidaturu za lokalne izbore naredne godine. Dojo je nazvao da pohvali kritički tekst ironičnog sadržaja, čime je pokazao da ima mnogo veću širinu od Luke, Ilije i ostalih…

Kašiković nije jedini mladi intelektualac u SNSD-u koji je skrajnut u stranu i veliki trud u Partiji ostaje neprimjećen. Jedan od njih je i lider SNSD-a na Ivanici Nešo Kolak, koji je odnedavno ušao u žestok sukob sa Ilijom Tamindžijom. Kolak  je istaknuti aktivista SNSD-a i nova mlada snaga Partije na Ivanici, ali ne može da dođe do izražaja zbog opstrukcija vječitog predsjednika Pera Sredanovića i starih kadrova. Ne bih želio da se miješam u sukobe u SNSD-u, ali smatram da bi umjesto širokobriješkim đacima i poslušnicima trebalo pružiti malo više prostora i šanse mladim snagama i intelektualcima, poput Doja, Neša i ostalih, a tek onda bi ne samo SNSD, već cijela Hercegovina i Republika Srpska, doživeli pravi procvat i renesansu.

 

Nebojša Vukanović