Povratak zloglasne Nade Veletić

Nada Veletic Pecat.jpg

Povratak zloglasne Nade Veletić

Nada Veletić i emisija „Pečat“, koju ona vodi i uređuje, sigurno će ostati pečat jednog teškog i zlog vremena koji će opominjati buduće mlade generacije da na vrijeme prepoznaju zlo, reaguju i spriječe medijsko nasilje i linč, koja nažalost sprovodi odmetnuti javni servis predvođen zloglasnom Veletićkom, glasnogovornikom i zaštitnikom režima. Prva emisija Pečata u novoj sezoni ipak je donijela neke promjene, pa umjesto mlade Marijane Đurđević, koja je smijenjena i sa pozicije glavnog urednika Informativnog programa RTRS-a, emisiju vodi zločesta Nada koja je kao urednica sama pripremila u svom prepoznatljivom hučkačkom, jednostranom, ratobornom stilu pripremila 3 priloga, pripremajući medijski teren za obračun režima i policije sa neistomišljenicima i opozicijom.

To što radi zloglasna Veletićka, otvoreno šireći mržnju i strah, prikriveno pozivajući na nasilje i linč opozicije i svih kritičara režima Milorada Dodika koji se lažno označavaju i nazivaju neprijateljima, izdajnicima i rušiteljima Republike Srpske, je vrlo opasno i Veletićka mora biti svjesna da će doći vrijeme kada će krivično odgovarati za velike zloupotrebe koje mogu izazvati nesagledive posledice Kao urednik Javnog servisa Republike Srpske, koji je nažalost okupiran i zarobljen, ona nema nikakvo pravo da vodi propagandni rat, spinuje javnost lažima i podvalama, stvara atmosferu linča svih onih koji ne misle kao ona i njeni mentori. (Onomo)ona, Siniša Mihailović, Draško Milinović, i grupa manja neodgovornih plaćenika, koji sebe nažalost nazivaju novinarima i urednicima sramoteći ostale časne novinare RTRS-a i vršeći na njih pritisak da gaze svoj ugled i profesiju radeći za mafiju, je neoprostivo, i moraju biti svjesni da će sigurno snositi posledice i odgovornost kada jednom na ovim prostorima zaživi pravna država i prorade institucije.
Da bi se spoznalo koliko Nada Veletić krši sve novinarske, ali i ljudske i moralne norme i standarde, objavljujemo analizu sinošnje emisije Pečat.

Analiza Pečata od 14.9.2017.

Urednik i voditelj: Nada Veletić
Trajanje: 42:11

U samom uvodu u emisiju Veletićka tvrdi da je u Narodnoj skupštini Republike Srpske propao pokušaj udara i rušenja institucija, da je udar predvodila opozicija po makedonskom scenariju. Srpska institucionalno odgovorila na nasilje i pokušaje manjine da vlada većinom.

– Dodik komentarisao neuspio pokušaj makedonskog scenarija u Narodnoj skupštini RS, na nasilje NSRS reagovala institucionalno i mirno – ponavlja se malo skraćen intervju Milorada Dodika iz Dnevnika 2 RTRS-a sa novinarkom Sandrom Kukić, gdje je govorio o Sorošu, makedonskom scenariju, ulozi stranaca, izdajnicima i dezerterima koji napadaju institucije RS kako bi skrenuli pažnju sa raspada većine i vlasti u Sarajevu. Uprkos provokacijama policija nije primjenjivala silu..

– Gost Pečata ministar MUPa RS Dragan Lukač – sa Lukačom razgovarala Nada Veletić koja je postavljala izrazito sugestivna pitanja, ističući da su smirenošću i reakcijama vlasti izbjegnuti srpsko-srpski sukobi. Lukač tvrdi da MUP RS nije prekršio ovlaštenja, narod se podsjetio na 1992. kada su srpski poslanici morali da se izdvoje iz BiH Parlamenta i formiraju Narodnu skupštinu Republike Srpske. Sve se radi po makedonskom scenariju koji je viđen u mnogim zemljama. Lukač tvrdi da ga je Šukalo pitao ko je u NSRS doveo ošišane kriminalce, kako je nazvao policajce, i da je počeo da vrišti, histeriše, prijeti.. Šukalo nema legitimitet jer je osvojio 250 glasova, nameće ideje SDSu i pravi štetu. Veletićka sugestivno pita Lukača kako se kao bivši borac koji je ranjavan juče osjećao, Lukač kaže da ne može da shvati da dezerteri ruše Narodnu skupštinu RS, ali da to neće dozvoliti patriote. Ne smije se dozvoliti dezerterima i manipulatorima da ruše Narodnu skupštinu RS jer bi se srušila Republika Srpska. Poslanik SDS Stanić napao snimatelja RTRS-a, štrajkač Čeda spustio na zemlju mikrofon sa simbolima RS pa Veletićka pita da li će odgovarati, a Lukač kaže da će svako odgovarati za nasilje. Šukalo će krivično odgovarati, a Lukač će lično podnijeti prijavu,jer je počupao kartice iz Skupštine i da ćesvi ostali koji su pokušalida ruše institucije i izazovu nasilje odgovarati. Restart najavio proteste 20-og septembra, a Lukač se pita jesu li to oni dječaci koji voze autiće po nalogu starijih opozicionara..

– Skandal u MIP BiH, dilomate se usavršavaju u Prizrenu na Kosovu – novi prilog Nade Veletić koja ističe da je Mihajlo Suženjević potpisao dokument o obuci diplomata na Diplomatskoj akademiji u Prizrenu, Veletićka kaže da je Crnadak posredno priznao Republiku Kosovi iako je document naknadno poništen. Bivši srpski ministar Živadin Jovanović komentarisao slučaj i smatra da je to nedopustivo… Ana Trišić Babić kaže da se takav dokument nije mogaao pojaviti dok su bili ministri Alkalaj i Lagumdžija, i da neko mora zbog skandala da odgovara. Iz MIP-a odgovoreno da je nastala tehnička greška i da je dokument poništen isti dan. Veletićka podsjeća na „aferu pismo“ sa ambasadorkom koja je pisala iz Haga Izetbegoviću. Skandal sa konzulom Zoranom Perkovićem iz Beograda nije riješen, čudi se kako je Crnadak poslao Perkovića u Beograd a on iseljavao i progonio sarajevske Srbe

– Miroslav Tuđman za RTRS o mudžahedinima u BiH – sa Tuđmanom razgovarao sa Vladimirom Bekićem, Tuđman govorio o dolasku mudžahedina u BiH, saradnji Franje i Alije. Sud presudio da je u Srebrenici počinjen genocid, Alija nije odgovoran za početak rata i sukobe, da je prihvatio Kutiljerov plan o kantonizaciji, što su Srbi prihvatili kao osnov za razgovore, ne bi bilo žrtava i razaranja. Tuđman govoio o sadašnjoj situaciji u BiH, odnosima Bošnjaka i Hrvata. Sutra veče cijeli razgovor Tuđmana za RTRS

– Rasprava o Pelješkom mostu u drugi plan gurnula most na Savi kod Gradiške, da li će problem riješti Dodika i Plenković na sastanku – novi prilog Nade Veletić da li će gradnja mosta kod Gradiške biti kolateralna šteta prepucavanja oko pelješkog mosta. Prije 5 godina BiH i Hrvatska potpisale Sporazum o gradnji mosta na Savi kod Gradiške ali Hrvatska to opstruiše i sredstva EU koristi za druge radove u Hrvatskoj. Ministar Trninić govorio o problemu. Hrvatski konzul u Banjaluci Zlatko Kramarić najavio da bi Plenković uskoro trebao posjetiti Banjaluku gdje će se razgovarati o premoštavanju Save, te da je u Hrvatskoj dobro primljen stav Dodika o Pelješkom mostu. Pelješki most je problem Bakirove stranke a ne BiH zaključuje na kraju Veletićka.. UIO počela gradnju savremenog prelaza vrijednog 24 miliona maraka, za Gradišku bi most bili vrata RS i BiH prema Evropi i dovelo bi do jačanja privrede