Потврђене најаве, Људмила постала директор

Како сам и најавио прије десетак дана, Људмила Милошевић именована је за вршиоца дужности директора Основне школе Свети Сава у Билећи, а Лука Петровић услишио је молбе Радована Вуковића да његову пријатељицу и партијску другарицу постави за директора. Лука и већина чланова ОО СНСД Билећа противила су се овој одлуци, али је на крају свемоћни Лука, који има коначну ријеч за сва кадровска рјешења и именовања у Херцеговини, прихватио апел посланика Радована Вуковића, који је буквално клечао на кољенима пред ген-секом Партије и поручио да могу скинути главу и функцију његовом брату Љубу Вуковићу У ХЕТ-у, само да се Људмила унаприједи.

Помижењу пред Луком претходила је бурна расправа у канцеларији и испред сједишта билећког СНСД-а, а Људмила је темпераментмо и ултимативно тражила од Радована да испуни обећање и постави је за директора, или ће она прљав већ просути у јавност.

И Људмилин супруг, али по ријечима многих врло коректан и поштен човјек, такође је директор једне основне школе, па се поставља питање са ли се ради о сукобу интереса. Радован Вуковић требао би да изађе у јавност и каже како одабира кадрове, по ком основу, и због чега је упорно лобирао да Људмила Милошевић постане директор, због чега ће двоје професора остати без норме и посла.

 

Небојша Вукановић