Potvrđene najave i smjene u Vlasenici

Najave o kojima sam prije nekoliko dana pisao, o smjeni direktorice Šumskog gazdinstva Birač u Vlasenici Tanje Nikolić i imenovanju Gorana Đurića su potvrđene njenim današnjim uklanjanjem sa funkcije na sjednici Nadzornog odbora Šuma Srpske. Lokalni kauboj i presuđeni otmičar Mićo Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, uspio je iz drugog pokušaja u svom naumu da preuzme kontrolu nad šumskim gazdinstvom, smijeni Nikolićku, koja je relativno korektno vodila javno preduzeće i poslovala pozitivno, za razliku od većine gazdinstava u Šumama Srpske koja posluju u minusu.

Kraljević je lani za direktora pokušao postaviti svog bratića, ali je prevrat propao pod pritiskom javnosti. Sada je plan uspio, zahvaljujući podršci Viškovića i Dodika, a kao što sam i najavio, za direktora je postavio svoju vjernu marionetu Gorana Đurića, koji je do sada obavljao funkciju predsjednika Skupštine opštine Vlasenica.

Nema sumnje da će vrlo brzo Šumsko gazdinstvo Birač iz Vlasenice biti opustošeno, jer gdje Mićo Kraljević dođe tu grana ne niče, a ostaje da se vidi da li će se neko od radnika pobuniti ili će čekati da počnu kasniti plate pa da onda počnu da se bune!

Opširnije u prilogu Dnevnika BN televizije…