palpal

Potonja Mićina menstruacija

Mićo Menstruacija, osim po velikom gafu kada je o manifestaciji Višnjićevi dani govorio kao o veoma dobro posjećenoj menstruaciji iz oblasti kulture, ostaće zapamćen i kao najveći, najpokvareniji i najpodmukliji izdajnik naroda, čak i u ovo potonje vrijeme velike plime izdajnika, papaka i nemorala. Prije samo 4 godine Sembercima je poručivao da moraju kazniti Zlatka Maksimovića, jer je izdao i napustio SDS, uz pomoć Dodika i SNSD-a pokušava postati gradonačelnik, držao vatrene govore i osuđivao izdaju, a sada on radi istu, ili još mnogo goru stvar.

Njegova podmuklost je u tome što je godinama dilovao i rovario, radio  za Dodika iza kulisa, iznajmljivao „svoje“ pošteno zarađene poslovne prostore Geodetskoj upravi RS, planirao da dođe na čelo SDS-a i preda cijelu stranku na tacni okupatoru i istinskom neprijatelju naroda, a kada mu to nije prošlo za rukom sad pokušava da preda Bijeljinu i Semberiju kako bi sačuvao svoju glavu i privilegije. Skrivanje iza priča o „ekonomskoj“ koaliciji sa režimom, projektima i glupostima, sramni napadi na BN televiziju i laganje da ne pregovara sa Dodikom, predaja i povlačenje na pola mandata u korist SNSD-a, spremnost da izda i uništi sve za još 2 godine vlasti, jasan je pokazatelj o kakvoj se moralnoj amebi i ličnosti radi.

Poput stoke koja mijenja ledinu i pašu kad sve pobrsti i popase, usput ostavljajući balegu i vršeći nuždu na svakom koraku tamo gdje je sve pobrstio, ide tamo gdje je trava zelenija, tako i Mićo Menstruacija Branković Mićić posle dva ministarska mandata i punih 15 godina upravljanja Bijeljinom, na kraju pokušava utoliti glad za moći i novcem sa još pola mandata u fotelji gradonačelnika, pa onda preći ponovo na neku poslaničku ili ministarsku poziciju, nastojeći da napravi što veću štetu onima koji su ga stvorili. Gdje (onomo)oni dođu tu trava više ne niče, i sraman Ugovor sa Dodikom o kapitulaciji i povlačenju za 2 godine, ustupajući SNSD-u mjesto gradonačelnika, govori o krajnjoj podmuklosti jer je njihov zajednički plan bio da se Mićo 2020. kandiduje za poslanika, izminira SDS i opoziciju na još jednim opštim izborima, a onda se povuče i SNSD-u preda ne samo mjesto gradonačelnika, već bar jednog, a vjerovatno i više poslanika.

Političkom smeću ne treba pridavati neki poseban veliki značaj, a sigurno je da će jednoga dana stići kazna naroda za sve beskrupulozne izdajnike, koji će odgovarati ne zbog nemorala i izdaje, već kriminala i kršenja zakona. Osim u velikom budžetu velikog grada, kakva je njegova moć? Pamti li neko neki mudar govor i nastup Mića Menstruacije? Pamti li se neka njegova dobra ideja, intervju televizijski nastup, duel…. Da nije bilo smjena visokih predstavnika i sječe kadrova u SDS-u, njegov krajnji doneti bio bida bude pisar u nekom odjeljenju, jer je on prvo postao ministar, a kasnije i gradonačelnik, jer je bio bezličan i neprepoznatljiv, iz trećeg ešalona, a ovako ga je splet čudnih okolnosti, poplava i rušenje svih normi u društvu izbacilo na površinu, kao što u vrijeme svake velike oluje i nevremena razno smeće ispliva na površinu dok se stanje ne smiri i dovede u normalu.

Znam da neki u Bijeljini nažalost „moraju“ da ga slijede zbog posla, ucjena, pritiska ili nekih ličnih interesa i ambicija, ali sam ubjeđen da će većina Semberaca kazniti podmuklog i pohlepnog crvenog kneza, izdajnika i krivokletnika, da će ga pakt sa đavolom preskupo politički koštati i da će prelazak na stranu protivnika biti njegova poslednja politička menstruacija. Prokleto je sve što je oteto, a imao pa nemao je najteža jevrejska kletva. Nek Mićo svaki dan razmišlja i strijepi do kada će ga Dodik štiti i amnestirati, a kada ga pustiti niz vodu, kao Pavića i Đokića. Biće vremena da se nakon oslobođenja naroda i zarobljenih institucija mnogima postave pitanja ko šta ima od imovine, kako je do nje došao i na koga je ona sakrivena, šta će biti sa nečijom skromnom kućicom na Ženevskom jezeru, apartmanima na Zlatiboru i Kopaoniku, stanovima i poslovnim prostorima u Bijeljini i Beogradu, i ostalim nekretninama…

Imao pa nemao, to je najgore Mićo! Možda bi ti mnogi i većina iz SDS-a oprostili ali vjeruj mi ja sigurno neću imati nimalo milosti ako budem imao priliku da istražujem, i sve što si oteo biće vraćeno narodu, a ti ćeš završiti tamo gdje i svi ostali izdajnici, kompradori,  pohlepni i korumpirani političari, na smetljištu istorije!

 

Nebojša Vukanović