palpal

Poslušni Luka uklonio plakate ispred Gimnazije

Ne treba uvijek kritikovati vlast, i treba ih pohvaliti kada nešto dobro urade. Samo 24 sata nakon što sam pisao o grubim zloupotrebama mladih i učenika, Luka i Ilija su uklonili svoje plakate ispred Gimnazije, i dobro je što pomalo slušaju i ispravljaju greške, kao što uporno kradu moje ideje i dijelove programa.

Nažalost osim plakatima, mladi se zloupotrebljavaju na brojne druge načine, jer se u prljavoj kampanji ne biraju sredstva. Tako su Luka i Ilija u trebinjskoj diskoteci organizovali žurku sa besplatnom konzumacija pića u neograničenim količinama.

Naravno da Luka i Ilija nisu to platili iz svog džepa već novcima pokradenim i izvučenim iz HET-a i gradskog budžeta. Iskreno se nadam da je većina mladih Trebinjaca, poneko i od mojih bivših učenika, svjesna da vlast pokušava da njima jeftino manipuliše, i da ih banditi pokušavaju potkupiti sa jednom žurkom i nekoliko boca piva. Oni treba da cijene sebe, i da kazne one koji pokušavaju da ih ponize i koji su odgovorni što su mladi u Srpskoj u najgorem položaju u odnosu na svoje vršnjake u Evropi. Mladi treba da shvate da će i oni uskoro završiti daleko od svog rodnog mjesta, roditelja i prijatelja, ukoliko banditi i razbojnici i dalje ostanu na vlasti.

 

Nebojša Vukanović