Последњи чин Расколник(ов)а са Сокоца

Не треба пуно трошити перо и мастило на политичке метузалеме и сподобе прохујале са вихором, попут соколачког вјечитог кнеза и богоугодника Цицка Бјелице, али треба се осврнути на појаве и процесе у којима он учествује. Цицко се покушава представити већим вјерником од светогорских испосника, иако је у цркву први пут ушао 1990. године скидајући и сакривајући у подрум црни кожни гуњ Службе за коју и данас ради покушавајући направити нови јаз, раскол и сукоб у опозицији и СДС-у. Расколник(ов) са Сокоца одлично зна да ја иступам у своје име, посебно на свом блогу, да нисам члан СДС-а и да имам право да износим мишљење и ставове као слободан човјек, да не кажем интелектуалац, али он жели да направи што већу штету и унесе раздор. Нисам нападао Цркву већ непристојно и срамно понашање патријарха који се претворио у синекуру властодржаца, ал није патријарх Црква као што Додик није Република Српска, и није непогрешив, као римски папа, и амнестиран од критике ако се отворено и упорно бави политиком.

Романијски Расколник(ов) нападајући мене и Драгана Мектића покушава одапети отровне стријеле према Мирку Шаровићу, кога је оштто напао на сајту општине Соколац. Све и да смо најгори, а само говоримо истину, зашто Цицко преко званичног сајта општине Соколац напада странку која му је дала све, иза које се скрива и у коју се упорно лажно заклиње као некакав утемељивач? Зашто никада не нападне власт, Додика и СНСД? Зашто „велики“ опозиционар и патриота годинама није рекао ријеч против власти, ал зато користи сваку прилику да нападне предсједника „своје“ странке, било да се ради о Вукоти, Босићу или Шаровићу?

 

Да ли водеће људе у опозицији напада по задатку како би отплатио 5,5 милиона које му је дао Додик како би привремено спасио похарану општину Соколац од банкрота? Мени годи хајка режимских медија, јер показују њихов велики страх, али хајке и лажних оптужби како тобоже нападам Цркву не би ни било да се није огласио богоугодни романијски праведник и подвижник, који мисли да је велики вјерник ако се сликао са патријархом и оставио мало прљавог новца на икону.

Питам се гдје неста онај Цицко који је ме је упорно звао и молио да пишем о крађи шуме, криминалу, сукобима браће  Чоловић и Легенде на Сокоцу, да држим говор и помогнем му кампању за начелника општине 2016. године, и који је у љето 2014. године долазио у Требињу да ме под Платанима моли да подржим Огњена Тадића, уступим бирачке одборе и подржим листу СДС-а за Парламент и ниво БиХ, што сам урадио без било каквог условљавања и накнаде! Иако ме мјесецима без повода и разлога напада, упорно га игноришем јер му не треба давати пажњу, а ни сада се не би освртао да не треба разоткрити позадину и стварне намјере романијског Раскољник(ов)а, који нема нимало гриже савјести за штету коју прави, за разлику од књижевног лика кога је описао Достојевски.

Питање је дана када ће романијски Раскољник(ов) поново огрнути и извадити из подрума стари кожни гуњ и црвену партијску књижицу, отрести са њих прашину и на миг Службе скинути маску и вратити се тамо гдје је био и 1989. године. Нема нам опоравка без лустрације, крупног заокрета, промјене система и чишћења са политичке сцене свог смећа које се намножило.

 

 

Небојша Вукановић