Posjeta

U periodu od 6 dana, od 12-og do 18-og februara ove godine, sajt Nebojše Vukanovića imao je 51 555 pregleda stranica, što  je u prosjeku oko 9 000 pregleda dnevno. U ovom kratkom analiziranom periodu, najveća dnevna posjeta zabilježena je 14-og februara kada je bilo 11 606 pregleda objavljenih tekstova, a u trenucima objavljivanja vijesti na društvenim mrežama, u toku jednog sata sajt bilježi se oko 1 400 jedinstvenih posjeta.

Regionalno, očekivano najveća posjeta dolazi iz BiH, preko 80%, a zatim slijede Srbija, Njemačka, Crna Gora, SAD, Austrija, Slovenija, Švedska, Hrvatska i Švajcarska. Od 14 275 posjetilaca iz BiH, 11 150 dolazi iz Republike Srpske, više od 80%, a iz Federacije 2117 čitalaca.

Zanimljivo je da iz Republike Srpske, regionalno najviše čitalaca dolazi sa područja Banjaluke i Krajine. U ovom periodu nije bilo plaćanja i sponzorisanja tekstova i objava na društvenim mrežama.

Tri četvrtine posjetilaca, ili oko 74%, sajtu pristupa preko „androida“ i pametnih telefona, dok manje od 20% čine posjete sa računara, što jasno pokazuje da ogroman procenat građana Srpske posjeduje „pametni telefon“ i putem njega se najčešće informiše.


Od promjene platforme, redizajna i opcije prilagođavanja našeg sajta različitim uređajima, te uvođem čitanja sadržaja na dva pisma i novim povećanim domenom koji omogućuje nesmetano čitanje tekstova većem broju posjetilaca, sajt Nebojše Vukanovića bilježi stalan rast broja čitalaca i posjeta, i želim ovom prilikom da se zahvalim svima na povjerenju.

Cilj je razbiti strah, medijsku blokadau, manipulacije i propagandu režima. Do jeseni je plan da mjesečni broj posjeta približimo cifri od pola miliona, i nadamo se da će se to i postići zahvaljujući višegodišnjem radu, uvijek istinitim, ekskluzivnim provjerenim i pravovremenim informacijama, upornoj borbi protiv nakaradnog sistema i korumpiranih moćnika.

 

Nebojša Vukanović