Poruke sa slave SDS-a

Danas sam na Palama, a popodne i u Foči, bio gost na centralnoj proslavi Petrovdana, apostola Svetog Petra i Pavla, krsne slave Srpske demokratske stranke.  SDS je nastao 1990. godine kao pokret srpskog naroda u BiH i politička je organizacija koja je imala ključnu ulogu u stvaranju Republike Srpske.

Vremena su se promijenila, i danas je ključna borba za opstanak naroda na ovim prostorima, život u slobodi dostojan čovjeka, pravna država i vladavina prava, oslobađanje zarobljenih institucija, a za to je neophodno srušiti režim i osloboditi se okova Mafije.

Bez SDS-a je nemoguće srušiti zlo i mafiju koja se nadvila nad nama i okupirala Republiku Srpsku, i očekujem da nakon unutrašnjih izbora i brojnih previranja novi predsjednik SDS-a Mirko Šarović pregrupiše snage i krene u novu borbu protiv zla oličenog u režimu jednog čovjeka, a da SDS bude ključni faktor i okupi sve zdrave snage, disidente i slobodne ljude u jedan široki front. Ukoliko uskoro ne skinemo zlo i jaram sa vrata, sve što je velikom žrtvom stvoreno biće uništeno, kao posledica neviđene pljačke i pohlepe. Novom predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću želim puno uspjeha u radu,  i da ponovi rezultate sa izbora iz 2000. i 2002. godine.

 

Nebojša Vukanović