Ponovo u viziti Luki i hacijendi na Zagori, novi dokazi zloupotreba

Danas sam ponovo bio na hacijendi don Luke Lučijana Petrovića u selu Zagora na Trebinjskim brdima, u potrazi za novim dokazima zloupotreba položaja na štetu države i organizovanog kriminala vladajuće klike. Ružno je govoriti o sebi, ali pravi sam hajduk, hvatam ih u prevarama i lovim kao zečeve…

Radnici trebinjskog Vodovoda morali su danas ručno da kopaju put, zamijene cijev i poprave kvar na mreži jer je bager i kombinovana mašina već nekoliko dana angažovana na Zagori i sadi dunje na kompleksu Luke Petrovića. Zbog Luke Petrovića građani pojedinih treninjskih naselja satima su bili bez vode jer su radovi i popravke tekli sporo.

No nije Vodovod jedino javno preduzeće koje Luka bez naknade angažuje na radovima na privatnom imanju. U povratku sam sreo traktore, radnike i mehanizaciju gradskog Agrarnog fonda, koje obrađuje Lukino imanje i hacijendu.

Cijeli kompleks, sa bazenima, masažerima, vinskim podrumima, pet kamenih kuća i kilometarskim kamenim zidovima, napravljen je upravo na ovakav način, zloupotrebama položaja, angažovanjem radnika u mehanizacije javnih preduzeća, koje gen-sek i Partija kontrolišu, te privatnih dvorskih firmi koje dobijaju milionske tendere od HET-a, grada, Elektroprivrede Republike Srpske već drugih javnih preduzeća i ustanova.

Pohlepa je najgora bolest, kojoj nema lijeka, i prosto je nevjerovatno koliko su gladni i pohlepni…

Očekujem da Luka Petrović, direktor trebinjskog Vodovoda Spaso Radović i direktor Agrarnog fonda Vesko Dutina sutra odgovore na pitanje odakle mehanizacija i radnici javnih preduzeća na imanju Luke Petrovića, ko i kako ih plaća, radi li se o zloupotrebi položaja i organizovanom ktiminalu?

U 22 časa novi zanimljivi detalji i video snimak koji sam upravo snimio…

 

Nebojša Vukanović