palpal

Ponovo teče nafta sa „Ilijinog“ vodovoda

Prije tačno dvije godine, nekoliko dana pred opšte izbore 2018, vrijedni pregalac i veliki neimar Ilija Tamindžija, skupa sa Željkom Cvijanović i načelnikom  Milenkom Avdalovićem, svečano je otvorio novi vodovod Udbina i tvrdio da je nakon više decenija riješen problem vodosnabdijevanja Nevesinja.  U novi vodovod HET, HE Dabar, Vlada i opština uložili su preko 8 miliona maraka, ali očito ne da bi uradili nešto korisno već da bi potrovali narod neispravnom vodom!

Uprkos ogromnim sredstvima koja su uložena, gradnji dva rezervoara i 30 kilometara distributivne mreže, sa nevesinjskog vodovoda umjesto pitke vode teče crni mulj i nafta, a ponovo sam od Nevesinjaca dobio uznemirujuće snimke i fotografije šta curi i izlazi sa česme i novog „Ilijinog“ vodovoda.

Da li će se narod potrovati i zašto niko ne obavještava Nevesinjce da voda nije ispravna za piće? Zašto nema dovoljno pitke vode na Udbini i zašto umjesto vode teče mulj i blato? Zašto neimar Ilija ćuti i zašto ne izađe pred Nevesinjce, ne mogu reći sugrađane jer on godinama živi u Trebinju, i ne položi račune u čemu je problem, zašto je pred izbore prevario narod da je riješio problem vodosnabdijevanja Nevesinja? Zašto je u vjetar bačeno 8 miliona maraka ako ponovo umjesto vode teče nafta?

Nadam se da se neće Ilija ponovo sakrivati iza izvođača već smoći snage i hrabrosti da sam izađe pred javnost i objasni problem, te da neće prijetiti drugima, kao u slučaju zatvorenog bazena u Trebinju, o čemu ću uskoro detaljnije pisati.

 

Nebojša Vukanović