Поново реконструкција пута Дивин – Невесиње

Што се грбо роди вријеме не исправи. Осим на право и правду, ова пословица нашег комшије из Цавтата, Србина-католика Валтазара Богишића могла би се односити и на грађевинске пројекте савремених неимара. Фамозни пут Дивин – Зови До – Невесиње већ је ушао у легенду, јер се крпи и поправља пети пут за 6 година.

Дворски неимар Хасан Пекушић, велики другар Илије Таминџије и Луке Петровића, и његова фирма ХП инвестинг, су тако добро урадили пут да се распао послије мјесец дана, због лоше урађене подлоге и танко размазаног асфалта. Тадашњи директор ХЕ Дабар Радивоје Братић тврдио је да ће пут бити плаћен тек када се уради квалитетно и по пројекту, али је очито промијенио мишљење и направио дил са Хасаном, који је као награду за лоше изведене радове добио од Луке нове послове асфалтирања улица у Требињу. И лаику је све јасно, само треба утврдити цифру, јер поврат ПДВ-а на граници износи 17%, а питање је само колики је поврат код Хасана, и колико је издашнији од државе!?

Посао санирања пута Дивин – Невесиње добила је Херц-градња, а као подизвођач ангажована је фирма Антикорозија, бившег власника Херцег телевизије Драга Паповића. Занимљиво да је продаја Херцег телевизије толико зближила Драга и новог „власника“ на папиру Владана Мастиловића, да ускоро крећу у нови заједнички бизнис – угоститељство и отварање луксузног ресторана који би се требао звати „Дон Лука“ по кључној карици која их повезује. О новој операцији и бизнису, ресторану „Дон Лука Лучијано“ писаћу ускоро, јер се бизнис толико разгранао да ни сам газда из сјене не може све конце да похвата, пазаре преброји и сложи у сламарицу.

 

Небојша Вукановић