Ponovo rekonstrukcija puta Divin – Nevesinje

Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Osim na pravo i pravdu, ova poslovica našeg komšije iz Cavtata, Srbina-katolika Valtazara Bogišića mogla bi se odnositi i na građevinske projekte savremenih neimara. Famozni put Divin – Zovi Do – Nevesinje već je ušao u legendu, jer se krpi i popravlja peti put za 6 godina.

Dvorski neimar Hasan Pekušić, veliki drugar Ilije Tamindžije i Luke Petrovića, i njegova firma HP investing, su tako dobro uradili put da se raspao poslije mjesec dana, zbog loše urađene podloge i tanko razmazanog asfalta. Tadašnji direktor HE Dabar Radivoje Bratić tvrdio je da će put biti plaćen tek kada se uradi kvalitetno i po projektu, ali je očito promijenio mišljenje i napravio dil sa Hasanom, koji je kao nagradu za loše izvedene radove dobio od Luke nove poslove asfaltiranja ulica u Trebinju. I laiku je sve jasno, samo treba utvrditi cifru, jer povrat PDV-a na granici iznosi 17%, a pitanje je samo koliki je povrat kod Hasana, i koliko je izdašniji od države!?

Posao saniranja puta Divin – Nevesinje dobila je Herc-gradnja, a kao podizvođač angažovana je firma Antikorozija, bivšeg vlasnika Herceg televizije Draga Papovića. Zanimljivo da je prodaja Herceg televizije toliko zbližila Draga i novog „vlasnika“ na papiru Vladana Mastilovića, da uskoro kreću u novi zajednički biznis – ugostiteljstvo i otvaranje luksuznog restorana koji bi se trebao zvati „Don Luka“ po ključnoj karici koja ih povezuje. O novoj operaciji i biznisu, restoranu „Don Luka Lučijano“ pisaću uskoro, jer se biznis toliko razgranao da ni sam gazda iz sjene ne može sve konce da pohvata, pazare prebroji i složi u slamaricu.

 

Nebojša Vukanović