palpal

Pologoš je i 2013. prelamao zbog boraca

Vjerujem da većina Trebinjaca nije iznenađena odlukom Zorana Pologoša da ponovo „prelomi“ i postane „samostalni“ poslanik, jer je to do sada uradio više puta, i svaki put je to licemjerno pokušao da opravda neiskrenim zalaganjem „za prava boraca, invalida i boračke populacije“.

Već duže vremena se znalo, a na to sam i ukazivao, da je Pologoš napravio dogovor sa Lukom, da je automobilima HET-a i Elektroprivrede RS išao na sjednice Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluku, i da je Luka samo čekao pogodan momenat kada će svog pulena da aktivira. Jasno je da će Pologoš prvo prikriveno, a potom otvoreno biti član Kluba SNSD-a, a prelamanje na dan Skupštine naroda u Trebinju je jasan dokaz da je Luka naredio kada Pologoš treba da se aktivira, zada snažan udarac i obznani novi, ali sigurno ne i poslednji zaokret.

Iskreno najveći krivac za sve su Hercegovci, prije svega građani Trebinja, koji su bez ikakvih zalaganja, rezultata ideja i stavova uporno davali povjerenje Pologošu na opozicionoj listi, uprkos činjenici da je prvo napustio SDS, pa DP, NDP i na kraju PDP, dok su sa druge strane ponizili moju Listu i izrazito ugledne, moralno i intelektualne superiorne intelektualce  poput dr Erića, dr Aškrabe, dr Samardžića, dr Šijakovića, dr Milana Milotića i ostalih  uglednih univerzitetskih profesora koje sam 2014. okupoio na svojoj Listi i na koje sam jako ponosan.

Jasno je da Pologoš, Ćebedžija, Bubalo, Špec i mnogi ne bi došli u priliku da prelamaju i trguju da nije bilo mene i lokalnih izbora 2012, jer ni prije ni poslije toga NDP nije osvojio nijedan mandat. Nažalost mnogi koji su na meni i zabijanju noža u leđa dobili dobre poslove i unosne tendere sada su ugledni građani Trebinja.

Iako sam ostao dosljedan svim svojim političkim stavovima i ubjeđenjima i nikada nisam bio član nijedne političke stranke, trebinjski novinari i većina Hercegovaca od mene su napravili najnemoralniju osobu i najvećeg izdajnika i Bakirovca vodeći protiv mene besmislenu prljavu kampanju jer sam početkom 2015. prihvatio poziv da budem savjetnik Mladenu Bosiću u PD PS BiH, iako svi oni znaju da su za mene u Trebinju i Hercegovini sva vrata bila zatvorena, i da sam uz tone prosutog đubreta otjeran iz grada kao pas.

Uprkos brojnim uvredama, odbacivanju, poniženjima, porazima, nerazumjevanju i izdajama, i dalje se svakodnevno borim protiv sistema i nepravde, iako mnogi smatraju da je borba uzaludna. Poražen je samo onaj koji se predao, i uvjeren sam da će napokon Hercegovci da se probude i prestanu da nasjedaju na jeftine populističke podvale svojih okupatora.

I na kraju trebamo se prisjetiti kako je govorio Zaratustra, pardon  Pologoš te 2013. godine..