Покушај убиства Слободана Васиљевића у Шековићима

Синоћ око поноћи у Шековићима, у близини саборне цркве, претучен је Слободан Васиљевић из Власенице, који је задобио тешке тјелесне повреде главе и екстремитета опасне по живот, а широј јавности постао је познат након критика и указивања на терор и мобинг Рајка Дукића, власника компаније „Боксит“ из Милића. По ријечима Слободановог брата Љубомира Пантића, четири особе пресреле су Слободана аутомобилом, претукле га металним палицама по глави и тијелу, нанијевши тешке повреде опасне по живот, а Васиљевић је пребачен у Клинчки центар Тузла, гдје се љекари боре за његов живот.

„Слободан је био сам када су га напала четворица разбојника испред цркве у Шековићима. Изашли су из возила, и напали га металним палицама, претукле га по глави, тијелу, ногама и рукама, и оставиле га да лежи на улици непомичан. Слободан је задобио тешке тјелесне повреде, има фрактуру лобање и отворен прелом поткољенице, и смјештен је у КБЦ Тузла, прикључен је на апарате за дисање и љекари се боре за његов живот. Према мојим сазнањима, међу нападачима је био и Миљан Милић, тјелохранитељ и радник приватног обезбјеђења Рајка Дукића“ саопштио ми је Љубомир Васиљевић, рођени брат претученог Слободана.

Према његовим информацијама полиција је извршила увиђај, и у току је потрага за нападачима. Већ дуже времена у Милићима и Власеници владају велике тензије и напетост, те сукоби између тзв „Рајкове милиције“, радника обезбјеђења компаније „Боксит“ и грађана који се дигну глас против терора и мобинга. Јавност у Српској је била јако узнемирена великом афером када је Рајко Дукић приводи, шамарао и тјерао на полиграф своје раднике, између осталог и кћерку погинулог борца Војске Републике Српске, која је након мобинга истјерана са посла и одузет јој је стан који је купила од компаније Боксит, у којој је била упослена. Нажалост заробљене институције Српске никада нису реаговале нити су санкционисале понашање бахатих моћника и кнезова, који мисле да су недодирљиви, па ситуација полако измиче контроли.

На сличан начин као о Васиљевић, у Бањалуци је прошле године нападнут и извршен покушај убиства Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије, кога су металним шипкама напали криминалци и нанијели му тешке тјелесне повреде, опасне по живот, а полиција још није открила који је мотив и ко су наручиоци напада и покушаја убиства новинара Ковачевића.

 

Небојша Вукановић