palpal

Pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima

Sinoć oko ponoći u Šekovićima, u blizini saborne crkve, pretučen je Slobodan Vasiljević iz Vlasenice, koji je zadobio teške tjelesne povrede glave i ekstremiteta opasne po život, a široj javnosti postao je poznat nakon kritika i ukazivanja na teror i mobing Rajka Dukića, vlasnika kompanije „Boksit“ iz Milića. Po riječima Slobodanovog brata Ljubomira Pantića, četiri osobe presrele su Slobodana automobilom, pretukle ga metalnim palicama po glavi i tijelu, nanijevši teške povrede opasne po život, a Vasiljević je prebačen u Klinčki centar Tuzla, gdje se ljekari bore za njegov život.

„Slobodan je bio sam kada su ga napala četvorica razbojnika ispred crkve u Šekovićima. Izašli su iz vozila, i napali ga metalnim palicama, pretukle ga po glavi, tijelu, nogama i rukama, i ostavile ga da leži na ulici nepomičan. Slobodan je zadobio teške tjelesne povrede, ima frakturu lobanje i otvoren prelom potkoljenice, i smješten je u KBC Tuzla, priključen je na aparate za disanje i ljekari se bore za njegov život. Prema mojim saznanjima, među napadačima je bio i Miljan Milić, tjelohranitelj i radnik privatnog obezbjeđenja Rajka Dukića“ saopštio mi je Ljubomir Vasiljević, rođeni brat pretučenog Slobodana.

Prema njegovim informacijama policija je izvršila uviđaj, i u toku je potraga za napadačima. Već duže vremena u Milićima i Vlasenici vladaju velike tenzije i napetost, te sukobi između tzv „Rajkove milicije“, radnika obezbjeđenja kompanije „Boksit“ i građana koji se dignu glas protiv terora i mobinga. Javnost u Srpskoj je bila jako uznemirena velikom aferom kada je Rajko Dukić privodi, šamarao i tjerao na poligraf svoje radnike, između ostalog i kćerku poginulog borca Vojske Republike Srpske, koja je nakon mobinga istjerana sa posla i oduzet joj je stan koji je kupila od kompanije Boksit, u kojoj je bila uposlena. Nažalost zarobljene institucije Srpske nikada nisu reagovale niti su sankcionisale ponašanje bahatih moćnika i knezova, koji misle da su nedodirljivi, pa situacija polako izmiče kontroli.

Na sličan način kao o Vasiljević, u Banjaluci je prošle godine napadnut i izvršen pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije, koga su metalnim šipkama napali kriminalci i nanijeli mu teške tjelesne povrede, opasne po život, a policija još nije otkrila koji je motiv i ko su naručioci napada i pokušaja ubistva novinara Kovačevića.

 

Nebojša Vukanović