Појашњења због замјене теза

Не желим да се бавим маргиналним личностима, које су скинуле маске са лица, а својим непримјереним понашањем само праве штету истинској опозицији у Републици Српској. Ипак морам дати неколико појашњења како људи не би били у заблуди. Прво нисам ја рекао да је Радован однио из банке 36 милиона већ Милорад Додик, а ја сам само објавио неке од новинских чланака у којој Соњин нови пријатељ вријеђа њену породицу.

Биједан је, сраман и ружан покушај подвале и њена бесмислена замјена теза гдје лажно тврди како сам је питао гдје је новац!? Ако је Додик током свједочења у Хагу 2013. године признао да је лажно оптуживао Радована, онда Соња треба да каже да је Додик лажов који је деценијама износио неистине и градио своју цијелу политичку каријеру нападајући њеног оца и СДС, а не да се слика и улизује му се, а мене лажно оптужује као да сам ја то рекао.

Објавом само неких новинских извјештаја, гдје Додик тешко оптужује Радована и СДС, само сам желио натјерати Соњу да размисли како може да се церека, фотографише и подржава Додика који јој је деценијама нападао породицу?

Чињеница да су РТРС, АТВ, Херцег телевизија и остали режимски медији правили прилоге и бранили Соњу, говори више од хиљаду ријечи. У Додиковом стилу су бесмислене оптужбе како ја имам нешто против Божића и Дана Републике, и како ми тобоже не смета када ме из Федерације називају „босанским Србином“. Наравно да немам ништа против Божићног пријема, али ми смета превелика блискост појединих дворских опозиционара, попут Соње и Цицка, који користе сваку прилику да подрже власт, а са друге стране оштро нападну челне људе из своје странке. Није ли чудно да Соња никад ништа није рекла против Додика и СНСД-а, а са друге стране већ мјесецима користи микрофон РТРС-а и АТВ-а да нападне челне људе СДС-а и неистомишљенике који се противе сарадњи са Додиком!?

Познато је да никада нико на мене и моје писање није утицао, и јасно је да сам ја у текстовима изнио своје мишљење о Соњи Караџић, које је њој одавно познато, и да ми нико их СДС-а ништа није сугерисао.

Није ми јасно какве сам ја то издаје направио у заједничким органима па је она морала „да се укључи“ и да нас „издајнике“ спашава својим патриотизмом!? О темпора, о морес! Овакви бесмислени ставови и оптужбе могу изаћи само из главе Пере Симића и Рајка Васића, и на глупости не треба трошити ријечи.

Маске су пале, а мој циљ је и био да демаскирам Соњу и њој сличне, који својим непримјереним понашањем праве велику штету истинским опозиционарима. Стотине коментара на сајтовима иидруштвњним мрежама јасно показују да је народ „провалио“ Соњу, и да имам снажну подршку грађана јер знају да говорим истину.

 

Небојша Вукановић