palpal

Pojašnjenja zbog zamjene teza

Ne želim da se bavim marginalnim ličnostima, koje su skinule maske sa lica, a svojim neprimjerenim ponašanjem samo prave štetu istinskoj opoziciji u Republici Srpskoj. Ipak moram dati nekoliko pojašnjenja kako ljudi ne bi bili u zabludi. Prvo nisam ja rekao da je Radovan odnio iz banke 36 miliona već Milorad Dodik, a ja sam samo objavio neke od novinskih članaka u kojoj Sonjin novi prijatelj vrijeđa njenu porodicu.

Bijedan je, sraman i ružan pokušaj podvale i njena besmislena zamjena teza gdje lažno tvrdi kako sam je pitao gdje je novac!? Ako je Dodik tokom svjedočenja u Hagu 2013. godine priznao da je lažno optuživao Radovana, onda Sonja treba da kaže da je Dodik lažov koji je decenijama iznosio neistine i gradio svoju cijelu političku karijeru napadajući njenog oca i SDS, a ne da se slika i ulizuje mu se, a mene lažno optužuje kao da sam ja to rekao.

Objavom samo nekih novinskih izvještaja, gdje Dodik teško optužuje Radovana i SDS, samo sam želio natjerati Sonju da razmisli kako može da se cereka, fotografiše i podržava Dodika koji joj je decenijama napadao porodicu?

Činjenica da su RTRS, ATV, Herceg televizija i ostali režimski mediji pravili priloge i branili Sonju, govori više od hiljadu riječi. U Dodikovom stilu su besmislene optužbe kako ja imam nešto protiv Božića i Dana Republike, i kako mi tobože ne smeta kada me iz Federacije nazivaju „bosanskim Srbinom“. Naravno da nemam ništa protiv Božićnog prijema, ali mi smeta prevelika bliskost pojedinih dvorskih opozicionara, poput Sonje i Cicka, koji koriste svaku priliku da podrže vlast, a sa druge strane oštro napadnu čelne ljude iz svoje stranke. Nije li čudno da Sonja nikad ništa nije rekla protiv Dodika i SNSD-a, a sa druge strane već mjesecima koristi mikrofon RTRS-a i ATV-a da napadne čelne ljude SDS-a i neistomišljenike koji se protive saradnji sa Dodikom!?

Poznato je da nikada niko na mene i moje pisanje nije uticao, i jasno je da sam ja u tekstovima iznio svoje mišljenje o Sonji Karadžić, koje je njoj odavno poznato, i da mi niko ih SDS-a ništa nije sugerisao.

Nije mi jasno kakve sam ja to izdaje napravio u zajedničkim organima pa je ona morala „da se uključi“ i da nas „izdajnike“ spašava svojim patriotizmom!? O tempora, o mores! Ovakvi besmisleni stavovi i optužbe mogu izaći samo iz glave Pere Simića i Rajka Vasića, i na gluposti ne treba trošiti riječi.

Maske su pale, a moj cilj je i bio da demaskiram Sonju i njoj slične, koji svojim neprimjerenim ponašanjem prave veliku štetu istinskim opozicionarima. Stotine komentara na sajtovima iidruštvnjnim mrežama jasno pokazuju da je narod „provalio“ Sonju, i da imam snažnu podršku građana jer znaju da govorim istinu.

 

Nebojša Vukanović