Појашњења из Точак Д.О.O Гацко

Након текста у коме сам писао о узроцима загађења у Гацку и огромној количини пепела коју у атмосферу испушта Рудник и термоелектрана Гацко, јавио нам се Миодраг Пушара, власник фирме Точак Д.О.О. Иако сам јасно рекао да је главни кривац за загађење Срђан Миловић, који упорно форсира сагорјевање угља лошијег квалитета који брзо зачепи филтере, власник фирме „Точак Д.О.О“ Пушара каже да његова фирма нема везе са овим проблемом, да није контраверзна и да ради по закону.                                        

Пушара је потврдио да је његов брат руководилац и технички директор Термоелектране, и да његова фирма послује са РиТЕ Гацко, одржава возила и радне машине РиТЕ Гацко. Пушара је такође потврдио да РиТЕ Гацко има неизмирених обавеза и неплаћених рачуна према његовој фирми, она тренутно износе око 60 000 марака, али одбацује тврдње да Константин Јегдић шаље директно возила и механизацију на поправку, већ се то ради у складу са потписаним Уговором.                          

Фирма „Точак Д.О.О Гацко“ тренутно има 8 запослених радника, и годинама послује позитивно. У 2016. приход је износио 430 137 КМ а добит 33 00 КМ, а у 2015. години са 546 900 КМ промета остварена је добиз у износу од 201 249 марака.

 

Небојша Вукановић