palpal

Pojašnjenja iz Točak D.O.O Gacko

Nakon teksta u kome sam pisao o uzrocima zagađenja u Gacku i ogromnoj količini pepela koju u atmosferu ispušta Rudnik i termoelektrana Gacko, javio nam se Miodrag Pušara, vlasnik firme Točak D.O.O. Iako sam jasno rekao da je glavni krivac za zagađenje Srđan Milović, koji uporno forsira sagorjevanje uglja lošijeg kvaliteta koji brzo začepi filtere, vlasnik firme „Točak D.O.O“ Pušara kaže da njegova firma nema veze sa ovim problemom, da nije kontraverzna i da radi po zakonu.                                        

Pušara je potvrdio da je njegov brat rukovodilac i tehnički direktor Termoelektrane, i da njegova firma posluje sa RiTE Gacko, održava vozila i radne mašine RiTE Gacko. Pušara je takođe potvrdio da RiTE Gacko ima neizmirenih obaveza i neplaćenih računa prema njegovoj firmi, ona trenutno iznose oko 60 000 maraka, ali odbacuje tvrdnje da Konstantin Jegdić šalje direktno vozila i mehanizaciju na popravku, već se to radi u skladu sa potpisanim Ugovorom.                          

Firma „Točak D.O.O Gacko“ trenutno ima 8 zaposlenih radnika, i godinama posluje pozitivno. U 2016. prihod je iznosio 430 137 KM a dobit 33 00 KM, a u 2015. godini sa 546 900 KM prometa ostvarena je dobiz u iznosu od 201 249 maraka.

 

Nebojša Vukanović