Појачавају се притисци и уцјене у Требињу

Иако је до 15-ог новембра и одржавања локалних избора остало скоро 4 мјесеца, већ су почели снажно притисци, уцјене, подмићивање и куповина гласача. О томе свједочи и документ, који добијају активисти СНСД-а и радници у Електропривреди Републике Српске, Хидроелектранама на Требишњици, електро-енергетском сектору, другим јавним предузећима и установама у Требињу.

По налогу Луке Петровића, који је све више нервозан јер из дана у дан све више пада рејтинг његовог СНСД-а у Требињу, почео је још снажнији притисак на грађане, а већ сада активисти СНСД-а имају задатак да обиђу куће, станове и грађане по насељима Требиња, нуде разна обећања и уступке, како би народ на силу и новцима привољели да гласају за одлазећи режим.

Са тим циљем активистима је наложено да попуне табеле са сигурним гласовима, да се упише шта потенцијални гласач тражи од власти како би је подржао.

Јасно је да се ради о злоупотреби и политичкој корупцији, због чега ће ЦИК-у БиХ и надлежном Окружном тужилаштву у Требињу бити поднесена пријава.

Сигурно је да ће на све начине власт силним новцима, обећањима, уцјенама и притисцима покушати да опстане на власти, спаси главе, функције, привилегије и огромно богатство, спријечи процесуирање за пљачку и злоупотребе, али се надам искрено да се већина грађана Требиња неће поново насјести на подвале, продати себе и будућност дјеце за лажно обећање и шаку долара, да ће напокон казнити корумпиране и бахате како би се систем мијењао из корјена.

 

Небојша Вукановић