palpal

Pohvale za Milicu Marković

Dodik i Markovicka.jpg

Pohvale za Milicu Marković

Milica Marković je najhrabrija i najprincipjelnija od svih poslanika iz Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Jedina od svih velikih muškarčina i poslanika ove stranke nije povila rep i nije poklekla pod pritiskom svog šefa Milorada Dodika, koji je prije dva dan u Mostaru sa Bakirom i strancima dogovorio podršku i glasanje za povećanje akciza. Odsustvom sa sjednice bila je presudni glas za obaranje razmatranja Zakona o akcizama po hitnoj proceduri.

Dugo vremena sam kritikovao g-đu Marković zbog lobiranja i čuvene proislamske Rezolucije o Azerbejdžanu, ali zato sada želim javno da pohvalim njeno principjelno ponašanje. Za razliku od Dodika, Špirića i Košarca, Milica je mudro ćutala i nedolaskom na sjednicu i glasanje spasila svoj obraz, dok su Dušanka, Miroslav, Staša, Nikola i Lazar povili rep, pogazili sebe i svoju riječ i uzaludno se ponizili glasajući skupa sa Bakirom pod pritiskom stranaca.

Nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio, pa bi i SNSD-ovcima bilo mnogo pametnije da ućute, sakriju se negdje u mraku da ih niko ne vidi. Danima su se busali u prsa tvrdeći da neće doći na sjednicu i glasati za akcize, a onda su pod pritiskom mrskih stranaca povili rep, dogovorili se tajno sa Bakirom u Mostaru, došli na sjednicu i glasali skupa sa Šefikom Džaferovićem, zbog koga su ranije mjesecima bojkotovali sjednice. SNSD je bio spreman i na prenos nadležnosti i glasanje za Zakon o osiguranju bankarskih depozita u BiH kako bi od MMF-a i Svjetske banke dobili novi kredit i kupili još nekoliko mjeseci vještačkog socijalnog mira i održanja na vlasti.

Sabrana nedjela, sve laži, prevare, zaokreti i obmane Dodika i SNSD-a ne bi stale u Rat i mir, i nadam se da će poslednja veleizdaja akciznih patriota otvoriti oči svim građanima Republike Srpske, i da će napokon i politički slijepci progledati. Takođe i Milici treba odati priznanje, imati u vidu i cijeniti to što je jedina smogla hrabrosti da se u ključnom trenutku suprostavi jednoumlju Baje malog Dodika.

Nebojša Vukanović