palpal

Pohvale kapitalnih investicija

Ne treba uvijek kritikovati, treba ponekad i pohvaliti gradske vlasti Trebinja kada rade, grade i realizuju  kapitalne investicije, pripremaju se za novu turističku sezonu. Pripreme su u punom jeku, i sinoć sam primijetio završene radove na sanaciji gradskog mosta u centru Trebinja, u blizini kafića „Markan“. Gradske vlasti izdvojile su sredstva za betoniranje prilaza za invalide raskrsnici i pješačkim zebrama, te propisno obilježile radove i prilaz. Nažalost nisam naišao u toku radova pa ne znam da li ih je izveo Lukin „Rad“ ili je neka od dvorskih firmi zamiješala džak cementa i malo pijeska.

Dosta sam betona zamiješao, i sudeći po boji može se primijetiti da je bio „masan“ i da se nije štedilo na cementu, što je za svaku pohvalu. Dosjetljivi mladi Trebinjci iskoristili su priliku da ovjekovječe svoje, i ime svoje djevojke u svježem malteru, a izgleda da je procjena da džakom cementa bila pogrešna, pa je nedostajalo par misterija da novi beton dođe do željeza na kraju mosta, koji služi za širenje konstrukcije pri većim temperaturama.

  Uskoro počinje predizborna kampanja, i nema sumnje da će dr Miko i mr Luka sa svitom presjeći vrpcu pred kamerama svoje Herceg televizije, i svečansvečao otvoriti radove. Ne znam kako se međusobno vežu asfalt i beton, ali se nadam da će ipak radovi trajati duže nego oni na željezničkom mostu u Gorici, koji je pred izbore u oktobru otvorio Šura Ilija, a koji su nažalost popucali sa prvim ledom, prije nove godine.

Prošle godine HET je angažovao sarajevsku firmu „Euro asfalt“ kako bi na kruni brane Grančarevo postavili liveni asfalt, a u sklopu čudne saradnje HET-a i grada Trebinja postavljen je liveni asfalt i na mostu koji je juče saniran. Pomalo je čudno što stvari traju kao mački muž, i što sve mora da se krpi i sanira poslije samo par mjeseci. Vjerovatno je sve samo posledica opšte anarhije i haosa koji vlada u društvu.

 

Nebojša Vukanović