palpal

Pogodak

Nije prošlo ni par sati od objave teksta, a gen-sek je izašao iz rupe i reagovao, što znači da je tekst pogodio metu u središte. To sam i čekao kako bi mi Luka dao povoda da nastavim  dalje sa objavom dokumenata. Don Luka Lučiano nije odgovorio zašto je lani, pred izbore u Crnoj Gori, iz Elektroprivrede RS prebacivao novac Neđu Tomaševiću, ključnom aktivisti DPS-a u Trebinju, a umjesto odgovora i polaganja računa narodu, čiji novac bahato troši, nastavio je da priča besmislice i stare otrcane priče o meni kao nekakvom izdajniku i podaniku Sarajeva.

Luka je godinama javnim novcem, prvo grada Trebinja, a potom  Elektroprivrede Republike Srpske, finansirao Neđa Tomaševića i njegovo Udruženje Crnogoraca Vuk Mićunović u Trebinju, te kampanju koju je vodio za SNSD u Trebinju i DPS u Nikšiću i Crnoj Gori.

 

Umjesto što pokušava manipulisati narodom i ponavlja otrcane priče, don Luka bi trebao napokon da izađe u javnost i kaže zašto je godinama narodnim novcima finansirao aktiviste DPS-a u Hercegovini i slao članove SNSD-a na obuku u Podgoricu, u štabove Mila Đukanovića?

Ako laže koza ne laže rog, a dokumenti i Službeni glasnici jasno pokazuju kako je iza kulisa i očiju javnosti trajala tajna saradnja SNSD-a i DPS-a Mila Đukanovića. Pilatovsko pranje ruku ne može oprati sramotu Luke Petrovića, Dodika i SNSD, koji su od referenduma za nezavisnost Crne Gore 2006. godine do prošlogodišnjih parlamentarnih izbora zabijali nož u leđa porobljenoj braći radeći za režim tirjanina i učitelja.

Protiv Mila Đukanovića i njegovog režima sam se borio još kao student, godinama sam kasnije kao novinar, potom kao poslanik, pisao i govorio protiv vlastodršca i tirjanina koji je više od 3 decenije porobio narod, a zna se ko je bio u rupi, a ko na litijama i u izbornom štabu opozicije kad je trebalo. Ponosan sam na činjenicu da sam prvi uzeo izjavu od premijera Zdravka Krivokapića da je režim pao i bio jedini poslanik iz regiona koji je dočekao i slavio pobjedu u Štabu Koalicije za budućnost Nikšića.

Bojim se da sadašnja „podrška“ i slikanje sa kandidatima Koalicije za budućnost Nikšića ne bude kobna, a prevelika pompa  i miješanje u lokalne izbore možda opet bude slamka spasa za Mila Đukanovića od njegovih starih partnera.

Podržavam Zdravka Krivokapića i njegovu Vladu, koja funkcioniše u specifičnim okolnostima, i nadam se da će uspjeti da demontira mafijaški režim Mila Đukanovića i mafijašku hobotnicu koja kontaminira region. Pandemija je, Nikšić zatvoren, pa nisam tradicionalno išao u Crnu Goru, ali moji stavovi su odavno svima jasni. Moram priznati da sam pomalo zbunjen svim ovim što se dešava u posljednje vrijeme, jer kad je trebalo svi u Srbiji i Republici Srpskoj su ćutali, a sada se podigla prevelika pompa za lokalne izbore u jednom gradu. Iskreno se nadam da se Milo kao mačka neće vratiti u igru zbog suludih sukoba u opoziciji i pretjeranog miješanja.

 

Nebojša Vukanović