Podvale lažnih studenata i tajni sastanak u Gradišci

Projekat smjene rektora Milana Mataruge osmišljen je u vrhu SNSD-a, a konačan dogovor o koracima i akciji napravljen je u jednom restoranu u Gradišci. To potvrđuje i „selfi“ fotografija na kojoj su mladi SNSD-a predvođeni predsjednikom Mladih socijaldemokrata Srpske Denisom Šulićem, i predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić, koja je napravljena samo par dana prije nego studenti „zauzeli“ Rektorat i zatražili smjenu Mataruge.

Na fotografiji, koja je napravljena nakon tajne večere, nalazi se i mladi odbornico SNSD-a u SO Gradiška Dušan Ristić i Marko Šukalo. Šulić  je dobio detaljne instrukcije direktno od gen-seka Luke Petrovića, a potom ih na tajnoj večeri prenio lažnom vođi studenata Ratku Saviću. Šulić, Ristić, Šukalo i Savić su dio vodeće ekipe Dodikovih fanatičnih jezuita iz Gradiške. Inače otac Denisa Šulića, lidera Mladih SNSD-ovaca zove se Esad Šulić, zvani Šule, što je još od dokaza Dodikovog licemjerstva i lažnog patriotizma. Nisam šovinista, nemam namjeru prebrojavati bilo čija krvna zrnca niti me interesuje ko se kako izjašnjava, ali se treba zapitati kakvu bi harangu o izdajničkoj probosanskoj politici pokrenuo RTRS i ostali dvorski mediji da je za predsjednika Mladih SDS-a, NDP-a ili PDP-a izabran Denis, Esad ili Mustafa, ili da je najbliži saradnik lidera opozicije Emir Muratov, i da zajedno podižu spomenik sultanovom veziru?

Na ovom sastanku u Gradišci je dogovoreno kako da se sprovede plan i ukloni rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga, koji se odmah i povukao nkada je shvatio ko stoji iza „studenata“. Prvenstevni cilj je da aktivisti SNSD-a, prerušeni u takozvane studentske vođe, svojim perfomansom, protestima i smjenom rektora skrenu pažnju javnosti sa Dodikove referendumske kapitulacije. Mataruga je brzo potrošen i žrtvovan u sukobima režimskih klanova, a cilj je da se umjesto Mataruge postavi još poslušniji i beskrupulozniji rektor.

Ovakvi brutalni ataci na Univerzitet potpunosu urušili njegov ugled i autonomiju, i zbog toga je ove godine ostalo više od 2 000 slobodnih mjesta na javnim fakultetima u Srpskoj. Prije Mataruge, i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić podnio je ostavku poslije prijetnji i brutalnih pritisaka, a nakon povlačenja medijima je izjavio da je odluku donio zbog straha za bezbjednost svoje porodice!? Postavlja se pitanje u kakvoj to mafijaškoj državi živimo kada oba rektora dva javna Univerziteta podnose ustavke pod pritiskom, prijetnjama i ucjenama? Da li su smjenama rektora i revizora uništeni i poslednji tragovi nekih institucija, i da li je ovim cijela država postala talac u rukama Mafije?

Mafija svjesno uništava obrazovni sistem i tjera mlade sa ovih prostora, jer su pametni i obrazovani koji ne nasjedaju na jeftine laži i podvale najveća prijetnja režimu i nakaradnom sistemu.

Na kraju smatram  da bi bilo najbolje da se za rektora izabere lažni dekan Fakulteta bezbjednosti Predrag Ćeranić, jer bi iskusni špijun UDBE i agent CIA-a, koji se obučavao u sjedištu CIE u Lengliju, bio trajno rješenje jer bi znalački obezbjedio podršku svih frakcija.

Savić i ostali funkcioneri SNSD-a ubačeni među studente i raniju su izvodili razne partijske performanse, dočekivali premijerku u Trebinju, puštali crvene balone, pravili političke promocije držeći sa njom patetične govore… Ukoliko se nakon poslednjeg skandala studenti ne pobune i ne zatraže smjenu kontraverznog Ratka Savića i ostalih SNSD-ovih funkcionera ubačenih u njihove redove, onda bi cijelo društvo trebalo da se žestoko zabrine .

Nebojša Vukanović