Подвале лажних студената и тајни састанак у Градишци

Пројекат смјене ректора Милана Матаруге осмишљен је у врху СНСД-а, а коначан договор о корацима и акцији направљен је у једном ресторану у Градишци. То потврђује и „селфи“ фотографија на којој су млади СНСД-а предвођени предсједником Младих социјалдемократа Српске Денисом Шулићем, и предсједник Уније студената Републике Српске Ратко Савић, која је направљена само пар дана прије него студенти „заузели“ Ректорат и затражили смјену Матаруге.

На фотографији, која је направљена након тајне вечере, налази се и млади одборницо СНСД-а у СО Градишка Душан Ристић и Марко Шукало. Шулић  је добио детаљне инструкције директно од ген-сека Луке Петровића, а потом их на тајној вечери пренио лажном вођи студената Ратку Савићу. Шулић, Ристић, Шукало и Савић су дио водеће екипе Додикових фанатичних језуита из Градишке. Иначе отац Дениса Шулића, лидера Младих СНСД-оваца зове се Есад Шулић, звани Шуле, што је још од доказа Додиковог лицемјерства и лажног патриотизма. Нисам шовиниста, немам намјеру пребројавати било чија крвна зрнца нити ме интересује ко се како изјашњава, али се треба запитати какву би харангу о издајничкој пробосанској политици покренуо РТРС и остали дворски медији да је за предсједника Младих СДС-а, НДП-а или ПДП-а изабран Денис, Есад или Мустафа, или да је најближи сарадник лидера опозиције Емир Муратов, и да заједно подижу споменик султановом везиру?

На овом састанку у Градишци је договорено како да се спроведе план и уклони ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга, који се одмах и повукао нкада је схватио ко стоји иза „студената“. Првенстевни циљ је да активисти СНСД-а, прерушени у такозване студентске вође, својим перфомансом, протестима и смјеном ректора скрену пажњу јавности са Додикове референдумске капитулације. Матаруга је брзо потрошен и жртвован у сукобима режимских кланова, а циљ је да се умјесто Матаруге постави још послушнији и бескрупулознији ректор.

Овакви брутални атаци на Универзитет потпуносу урушили његов углед и аутономију, и због тога је ове године остало више од 2 000 слободних мјеста на јавним факултетима у Српској. Прије Матаруге, и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић поднио је оставку послије пријетњи и бруталних притисака, а након повлачења медијима је изјавио да је одлуку донио због страха за безбједност своје породице!? Поставља се питање у каквој то мафијашкој држави живимо када оба ректора два јавна Универзитета подносе уставке под притиском, пријетњама и уцјенама? Да ли су смјенама ректора и ревизора уништени и последњи трагови неких институција, и да ли је овим цијела држава постала талац у рукама Мафије?

Мафија свјесно уништава образовни систем и тјера младе са ових простора, јер су паметни и образовани који не насједају на јефтине лажи и подвале највећа пријетња режиму и накарадном систему.

На крају сматрам  да би било најбоље да се за ректора изабере лажни декан Факултета безбједности Предраг Ћеранић, јер би искусни шпијун УДБЕ и агент ЦИА-а, који се обучавао у сједишту ЦИЕ у Ленглију, био трајно рјешење јер би зналачки обезбједио подршку свих фракција.

Савић и остали функционери СНСД-а убачени међу студенте и ранију су изводили разне партијске перформансе, дочекивали премијерку у Требињу, пуштали црвене балоне, правили политичке промоције држећи са њом патетичне говоре… Уколико се након последњег скандала студенти не побуне и не затраже смјену контраверзног Ратка Савића и осталих СНСД-ових функционера убачених у њихове редове, онда би цијело друштво требало да се жестоко забрине .

Небојша Вукановић