Подвале лажних студената и тајни састанак у Градишци

Пројекат смјене ректора Милана Матаруге осмишљен је у врху СНСД-а, а коначан договор о корацима и акцији направљен је у једном ресторану у Градишци. То потврђује и „селфи“ фотографија на којој су млади СНСД-а предвођени предсједником Младих социјалдемократа Српске Денисом Шулићем, и предсједник Уније студената Републике Српске Ратко Савић, која је направљена само пар дана прије него студенти „заузели“ Ректорат и затражили смјену Матаруге.

На фотографији, која је направљена након тајне вечере, налази се и млади одборницо СНСД-а у СО Градишка Душан Ристић и Марко Шукало. Шулић  је добио детаљне инструкције директно од ген-сека Луке Петровића, а потом их на тајној вечери пренио лажном вођи студената Ратку Савићу. Шулић, Ристић, Шукало и Савић су дио водеће екипе Додикових фанатичних језуита из Градишке. Иначе отац Дениса Шулића, лидера Младих СНСД-оваца зове се Есад Шулић, звани Шуле, што је још од доказа Додиковог лицемјерства и лажног патриотизма. Нисам шовиниста, немам намјеру пребројавати било чија крвна зрнца нити ме интересује ко се како изјашњава, али се треба запитати какву би харангу о издајничкој пробосанској политици покренуо РТРС и остали дворски медији да је за предсједника Младих СДС-а, НДП-а или ПДП-а изабран Денис, Есад или Мустафа, или да је најближи сарадник лидера опозиције Емир Муратов, и да заједно подижу споменик султановом везиру?

На овом састанку у Градишци је договорено како да се спроведе план и уклони ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга, који се одмах и повукао нкада је схватио ко стоји иза „студената“. Првенстевни циљ је да активисти СНСД-а, прерушени у такозване студентске вође, својим перфомансом, протестима и смјеном ректора скрену пажњу јавности са Додикове референдумске капитулације. Матаруга је брзо потрошен и жртвован у сукобима режимских кланова, а циљ је да се умјесто Матаруге постави још послушнији и бескрупулознији ректор.

Овакви брутални атаци на Универзитет потпуносу урушили његов углед и аутономију, и због тога је ове године остало више од 2 000 слободних мјеста на јавним факултетима у Српској. Прије Матаруге, и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић поднио је оставку послије пријетњи и бруталних притисака, а након повлачења медијима је изјавио да је одлуку донио због страха за безбједност своје породице!? Поставља се питање у каквој то мафијашкој држави живимо када оба ректора два јавна Универзитета подносе уставке под притиском, пријетњама и уцјенама? Да ли су смјенама ректора и ревизора уништени и последњи трагови неких институција, и да ли је овим цијела држава постала талац у рукама Мафије?

Мафија свјесно уништава образовни систем и тјера младе са ових простора, јер су паметни и образовани који не насједају на јефтине лажи и подвале највећа пријетња режиму и накарадном систему.

На крају сматрам  да би било најбоље да се за ректора изабере лажни декан Факултета безбједности Предраг Ћеранић, јер би искусни шпијун УДБЕ и агент ЦИА-а, који се обучавао у сједишту ЦИЕ у Ленглију, био трајно рјешење јер би зналачки обезбједио подршку свих фракција.

Савић и остали функционери СНСД-а убачени међу студенте и ранију су изводили разне партијске перформансе, дочекивали премијерку у Требињу, пуштали црвене балоне, правили политичке промоције држећи са њом патетичне говоре… Уколико се након последњег скандала студенти не побуне и не затраже смјену контраверзног Ратка Савића и осталих СНСД-ових функционера убачених у њихове редове, онда би цијело друштво требало да се жестоко забрине .

Небојша Вукановић

Коментара

  • Универзитет мора бити независан. Политика би морала да буде проћерана са универзитета. Закон се мора поштовати. Образовање би морало бити најважнија дјелатност у држави. Али кога то још интерсује. Зато се, прича се увелико, а ђе има дима има и ватре, како каже народ, у несрећној држави и њеним ентитетима, а посебно у Брчком на приватним факултетима могу купити дипломе кад хоћеш и гдје хоћеш. Зашто би студирао на јавним универзитетима кад можеш све купити. Вјероватно је неко процијенио да јавне треба урушити, иако ни јавни нијесу нешто посебно. Матаруга уопште није битан, а и он је партијски човјек. Кад си у партији мораш играти како генсек каже.

  • Najgore je što se sve zna, a ništa se ne može učiniti. Prepušteni smo na milost i nemilost onima od kojih se milost ne može očekivati. Nebojša je hirurški precizno objasnio stanje. Slučajno ili namjerno činimo uslugu privatnim univerzitetima. Dok pravi studenti provode veći dio svog vremena na predavanjima i čitaonicama, u namjeri da što prije završe i olakšaju život sebi i roditeljima, njihove se, odrođeene vođe bahate po eminentnim restoranima i jurišaju na praznu zgradu rektorata. Za razliku od njihovih marljivih kolega, njima je cilj da što duže studiraju, a samim tim i vladaju. Njihovi mentori nisu uzorni profesori nego jeftini i nemoralni političari.Tužno je što ova hajdučka banda, može smijeniti svakoga na Univerzitetu. Slika i prilika države.

Оставите одговор