Podvale lažnih studenata i tajni sastanak u Gradišci

Projekat smjene rektora Milana Mataruge osmišljen je u vrhu SNSD-a, a konačan dogovor o koracima i akciji napravljen je u jednom restoranu u Gradišci. To potvrđuje i „selfi“ fotografija na kojoj su mladi SNSD-a predvođeni predsjednikom Mladih socijaldemokrata Srpske Denisom Šulićem, i predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić, koja je napravljena samo par dana prije nego studenti „zauzeli“ Rektorat i zatražili smjenu Mataruge.

Na fotografiji, koja je napravljena nakon tajne večere, nalazi se i mladi odbornico SNSD-a u SO Gradiška Dušan Ristić i Marko Šukalo. Šulić  je dobio detaljne instrukcije direktno od gen-seka Luke Petrovića, a potom ih na tajnoj večeri prenio lažnom vođi studenata Ratku Saviću. Šulić, Ristić, Šukalo i Savić su dio vodeće ekipe Dodikovih fanatičnih jezuita iz Gradiške. Inače otac Denisa Šulića, lidera Mladih SNSD-ovaca zove se Esad Šulić, zvani Šule, što je još od dokaza Dodikovog licemjerstva i lažnog patriotizma. Nisam šovinista, nemam namjeru prebrojavati bilo čija krvna zrnca niti me interesuje ko se kako izjašnjava, ali se treba zapitati kakvu bi harangu o izdajničkoj probosanskoj politici pokrenuo RTRS i ostali dvorski mediji da je za predsjednika Mladih SDS-a, NDP-a ili PDP-a izabran Denis, Esad ili Mustafa, ili da je najbliži saradnik lidera opozicije Emir Muratov, i da zajedno podižu spomenik sultanovom veziru?

Na ovom sastanku u Gradišci je dogovoreno kako da se sprovede plan i ukloni rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga, koji se odmah i povukao nkada je shvatio ko stoji iza „studenata“. Prvenstevni cilj je da aktivisti SNSD-a, prerušeni u takozvane studentske vođe, svojim perfomansom, protestima i smjenom rektora skrenu pažnju javnosti sa Dodikove referendumske kapitulacije. Mataruga je brzo potrošen i žrtvovan u sukobima režimskih klanova, a cilj je da se umjesto Mataruge postavi još poslušniji i beskrupulozniji rektor.

Ovakvi brutalni ataci na Univerzitet potpunosu urušili njegov ugled i autonomiju, i zbog toga je ove godine ostalo više od 2 000 slobodnih mjesta na javnim fakultetima u Srpskoj. Prije Mataruge, i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić podnio je ostavku poslije prijetnji i brutalnih pritisaka, a nakon povlačenja medijima je izjavio da je odluku donio zbog straha za bezbjednost svoje porodice!? Postavlja se pitanje u kakvoj to mafijaškoj državi živimo kada oba rektora dva javna Univerziteta podnose ustavke pod pritiskom, prijetnjama i ucjenama? Da li su smjenama rektora i revizora uništeni i poslednji tragovi nekih institucija, i da li je ovim cijela država postala talac u rukama Mafije?

Mafija svjesno uništava obrazovni sistem i tjera mlade sa ovih prostora, jer su pametni i obrazovani koji ne nasjedaju na jeftine laži i podvale najveća prijetnja režimu i nakaradnom sistemu.

Na kraju smatram  da bi bilo najbolje da se za rektora izabere lažni dekan Fakulteta bezbjednosti Predrag Ćeranić, jer bi iskusni špijun UDBE i agent CIA-a, koji se obučavao u sjedištu CIE u Lengliju, bio trajno rješenje jer bi znalački obezbjedio podršku svih frakcija.

Savić i ostali funkcioneri SNSD-a ubačeni među studente i raniju su izvodili razne partijske performanse, dočekivali premijerku u Trebinju, puštali crvene balone, pravili političke promocije držeći sa njom patetične govore… Ukoliko se nakon poslednjeg skandala studenti ne pobune i ne zatraže smjenu kontraverznog Ratka Savića i ostalih SNSD-ovih funkcionera ubačenih u njihove redove, onda bi cijelo društvo trebalo da se žestoko zabrine .

Nebojša Vukanović

Komentara

  • Univerzitet mora biti nezavisan. Politika bi morala da bude proćerana sa univerziteta. Zakon se mora poštovati. Obrazovanje bi moralo biti najvažnija djelatnost u državi. Ali koga to još intersuje. Zato se, priča se uveliko, a đe ima dima ima i vatre, kako kaže narod, u nesrećnoj državi i njenim entitetima, a posebno u Brčkom na privatnim fakultetima mogu kupiti diplome kad hoćeš i gdje hoćeš. Zašto bi studirao na javnim univerzitetima kad možeš sve kupiti. Vjerovatno je neko procijenio da javne treba urušiti, iako ni javni nijesu nešto posebno. Mataruga uopšte nije bitan, a i on je partijski čovjek. Kad si u partiji moraš igrati kako gensek kaže.

  • Najgore je što se sve zna, a ništa se ne može učiniti. Prepušteni smo na milost i nemilost onima od kojih se milost ne može očekivati. Nebojša je hirurški precizno objasnio stanje. Slučajno ili namjerno činimo uslugu privatnim univerzitetima. Dok pravi studenti provode veći dio svog vremena na predavanjima i čitaonicama, u namjeri da što prije završe i olakšaju život sebi i roditeljima, njihove se, odrođeene vođe bahate po eminentnim restoranima i jurišaju na praznu zgradu rektorata. Za razliku od njihovih marljivih kolega, njima je cilj da što duže studiraju, a samim tim i vladaju. Njihovi mentori nisu uzorni profesori nego jeftini i nemoralni političari.Tužno je što ova hajdučka banda, može smijeniti svakoga na Univerzitetu. Slika i prilika države.

Ostavi komentar