Подршка Кнежевићу и Мандићу у Подгорици!

Данас сам боравио у Подгорици, и у сједишту опозиционог Демократског фронта након сједнице Предсједништва водеће опозиционе странке разговарао са послаником у Скупштини Црне Горе Миланом Кнежевићем. Кнежевић и Андрија Мандић, лидери Срба у Црној Гори, осуђени су недавно без иједног доказа у монтираном стаљинистичком процесу на по 5 година затвора због наводног покушаја државног удара и насилног рушења власти, отмице и свргавања Мила Ђукановића.

 

     Пресуда је донесена на основу лажног свједочења  сарадника БИА-е и психичког болесника, извјесног Синђелића, који је у Хрватској осуђен због убиства, а занимљиво да је и сам Синђелић, свједок сарадник власти у монтираном процесу, по повратку у Србију јавно признао да је лажно свједочио како би се осудили лидери Срба и опозиције. 

Лидери ДФ-а траже подршку својих сународника у Србији и Републици Српској, како би се извршио притисак и поништила срамна пресуда у жалбеном поступку. Са Кнежевићем сам договорио да покренем иницијативу у Народној скупштини Републике Српске, која треба да усвоји Декларацију о положају српског народа у Црној Гори, и затражи од власти у Црној Гори да престане са прогоном Срба и Српске православне цркве.

Ускоро ћу објавити и интервју са Миланом Кнежевићем, у коме опширно говори о дешавањима у Црној Гори, улози великих сила и односу матице према Србима у Црној Гори.

 

Небојша Вукановић