Podrška Kneževiću i Mandiću u Podgorici!

Danas sam boravio u Podgorici, i u sjedištu opozicionog Demokratskog fronta nakon sjednice Predsjedništva vodeće opozicione stranke razgovarao sa poslanikom u Skupštini Crne Gore Milanom Kneževićem. Knežević i Andrija Mandić, lideri Srba u Crnoj Gori, osuđeni su nedavno bez ijednog dokaza u montiranom staljinističkom procesu na po 5 godina zatvora zbog navodnog pokušaja državnog udara i nasilnog rušenja vlasti, otmice i svrgavanja Mila Đukanovića.

 

     Presuda je donesena na osnovu lažnog svjedočenja  saradnika BIA-e i psihičkog bolesnika, izvjesnog Sinđelića, koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ubistva, a zanimljivo da je i sam Sinđelić, svjedok saradnik vlasti u montiranom procesu, po povratku u Srbiju javno priznao da je lažno svjedočio kako bi se osudili lideri Srba i opozicije. 

Lideri DF-a traže podršku svojih sunarodnika u Srbiji i Republici Srpskoj, kako bi se izvršio pritisak i poništila sramna presuda u žalbenom postupku. Sa Kneževićem sam dogovorio da pokrenem inicijativu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja treba da usvoji Deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, i zatraži od vlasti u Crnoj Gori da prestane sa progonom Srba i Srpske pravoslavne crkve.

Uskoro ću objaviti i intervju sa Milanom Kneževićem, u kome opširno govori o dešavanjima u Crnoj Gori, ulozi velikih sila i odnosu matice prema Srbima u Crnoj Gori.

 

Nebojša Vukanović