Поднесена Кривична пријава против Петровића

Након разговора са главним окружним тужиоцем у Требињу Жарком Милићем и дежурном тужитељком Бојаном Марковић, данас сам поднио писмену Кривичну пријаву против Луке Петровића, директора Електропривреде РС и ген-сека владајуће Партије СНСД, због Кривичног дјела угрожавање сигурности, члан 169 Кривичног закона Републике Српске. Пријава је поднесена писмено, због посебних мјера са корона вирусом, и од тужилаца сам затражио да изузму снимке са надзорних камера и видео надзора над приватним и пословним објектима у требињском насељу Засад, саслуша осумњичени и свједоци, те утврди који је био мотив Петровића да насрне аутом „лада нива“ на мене!

Још једном понављам, без имало претјеривања и преувеличавања, под пуном одговорношћу, да се није радило о некаквом покушају „шале“ и безазленом „цимању“ аутомобила, већ је Петровић управљао „ладом“ и пуним гасом је усмјерио на мене од лежећег полицајца код куће Вучинића и потпуно прешао на другу страну пута, све до ивице саобраћајнице и улаза у гаражу мајсторе, ауто-електричара Жишка, и да нисам рефлексно ускочио у гаражу сигурно би ме ударио. Да је полиција одмах изашла на лице мјеста, умјесто што су ми поручили да могу само мени написати казну јер сам користио телефон док сам се кретао улицом пјешке, прије кише, нашла би трагове точкова ладе у пијеску. Надам се да ће тужиоци озбиљно схватити посао и професионално спровести истрагу, јер би ако се овако настави, ствари могле измаћи контроли и свашта може да се догоди а ја нећу сносити одговорност јер сам на вријеме упозорио институције.

Неке особе са Загоре су ми потврдиле да је Лука Петровић управљајући бијелом „ладом нивом“ око 10 сати ујутро у суботу, 21.3.2020. године, сам отишао на село Загора, и да се око 16 часова, када се догодио инцидент у насељу Засад у Улици Вожда Карађорђа, вјероватно враћао са села кући.

Између осталог треба утврдити како Лука Петровић вози службено ауто ХЕТ-а кад није радник тог јавног предузећа, и шта директор Електропривреде Републике Српске ради у друштву Ћића Владушића, од раније познатог органима гоњења као безбједносно-интересантно лице које је по мојим сазнањима у више наврата осуђивамо и између осталог одлежао је казну у затвору у Спужу због трговине наркотицима.

Са ким си, такав си!

Пред багром нема узмицања, већ ће ме сада сами додатно мотивисати да се са још више енергије борим против зла, Лука ће се сигурно горко покајати због своје бахатости и непромишљеног геста, који је можда учинио под утицајем алкохола, што га не оправдава,  али институције не плаћа и није створила нека Партија и зато морају радити професионално без обзира ко је у питању, и тако повратити повјерење грађана.

Небојша Вукановић