palpal

Podaci demantuju Igora i Igokeu

Država ne finansira i ne podržava Košarkaški klub Igokea Aleksandrovac, izjavio je danas za RTRS i SRNU prvi čovjek Kluba Igor Dodik, uspješni mladi privrednik i sin predsjednika Milorada Dodika. Veoma je čudno da Dodik mlađi daje ovakve izjave i pokušava grubo da obmanjuje javnost, jer je svim iole upućenim poznato da država i javna preduzeća godinama ulažu značajna finansijska sredstva u KK Igokea, privatni klub porodice Dodik.                                                                                               

Zvanični dokumenti demantuju Igora Dodika. Tako je prije samo par mjeseci Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske izdvojilo 20 000 KM za KK Igokea u sklopu raspodjele sredstava od igara na sreću. Ministarstvo omladine, porodice i sporta svake godine po pravilu izdvaja najmanje 20 000 KM za KK Igokea.                                                                                            

Prije nešto više od mjesec dana, 9.3..2018. godine, KK Igokea dobila je 5 000 KM od Elektroprivrede Republike Srpske u sklopu raspodjele sredstava od dobiti iz 2017. godine, a Ugovor je potpisao smijenjeni direktor Željko Kovačević.  Ovo nije izuzetak već pravilo po kome Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, Drini i Vrbasu, svake godine izdvajaju značajna sredstva od dobiti i redovnog poslovanja za KK Igokea.                                                                      

Činjenica je da je KK Igokea miljenik države i javnih preduzeća, dok su ostala sportska društva sa dugom tradicijom, od Leotara do banjalučkog Borca, nepravedno zapostavljena i pala na koljena kao posledica neodgovornog rukovođenja Luke Petrovića, Radmila Šipovca i ostalih kriminalaca i funkcionera SNSD-a koji su rukovođenje Leotarom i Borcem iskoristili za lično bogaćenje dovodeći Sportska društva na ivicu ambisa i gašenja.                                                                  

Umjesto što obmanjuje javnost, bilo bi dobro da Igor Dodik, ili njegov tata, javnosti odgovore kakve su tajne veze i zašto su „litvanski banditi“ ( kako ih je nazvao ministar Tegeltija) preko Balkan investemnt banke godinama bili glavni sponzori KK Igokea u vrijeme dok su iznosili milijardu maraka iz BIB i Fabrike glinice Birač? Koliko je KK Igokea do sada dobila sredstava od Vlade RS, javnih preduzeća i ustanova, a koliko od Balkan investment banke i Banke Srpke? Koliko su Ugovora da državom i javnim preduzećima sklopile privatne firme koje su sponzori KK Igokea? Da li je KK Igokea osnivač i vlasnik Radio Igokee, i kako njihov Radio može da radi i ostvaruje zaradu bez ijednog prijavljenog radnika?

Odgovori na ova pitanja sigurno bi pomogli čitaocima i javnosti da sklope mozaik i dobiju odgovore i na druga važna pitanja u funkcionisanju nakaradnog sistema!

 

Nebojša Vukanović