palpal

Почео сукоб СНСД-а и ДНС-а

Напета ситуација и затегнути односи између СНСД-а и ДНС-а ускоро би могли да ескалирају отвореним сукобом. О томе свједочи и говор ген-сека СНСД-а Луке Петровића на трибини СНСД-а у одржаној прексиноћ у  требињској Мјесној заједници Горица, на којој је говорио о почетку припрема за октобарске изборе.

Како би умирио незадовољно чланство своје странке и подигао пољуљани морал, у највећој требињској мјесној заједници Лука је правдао учестало запошљавање и превођење бивших чланова СДС-а и ПДП-а  жељом и настојањима да разбије и ослаби опозицију. Поново је својим присталицама обећао да ће на ред за запошљавање ускоро доћи и заслужни чланови његове странке, али након бројних превара све је мање повјерење у Луку. Најзанимљивји дио обраћања Луке Петровића и Благоја Шупића односи се на дешавања унутар владајуће коалиције. Лука и Баја Шупић су осули жестоку паљбу по ДНС-у, посебно апострифирајући имена Пека Иванковића и потпредсједника Скупштине града Требиња Бојана Шапурића. Лука је изразито незадовољан радом кадрова ДНС-а у требињској коалицији, те најавио да би ускоро могли бити избачени из коалиције ако дође миг „одозго“.


Лука је много оштрије критиковао ДНС него СДС и ПДП. У нешто ужем кругу људи након трибине, Лука је говорио о плану Милорада Додика да на љето избаци ДНС из Владе уколико Павић избаци кандидата за предсједника Српске и не подржи приједлог СНСД-а. По том плану извршила би се реконструкција Владе Жељке Цвијановић, из ње избацили министри лојални Павићу, те системом уцјена и притиска нанио жесток ударац ДНС-у, подијелила Павићева странка, и добар дио функционера и чланства превели у СНСД или код Стевандића и других Додикових сателитских странака из лажног „Патриотског блока“.


Луке је одржао трибину Мјесног одбора СНСД-а у Горици како би покушао да умири све веће незадовољство у странци, које изазива бахато понашање Луке и неколико послушника којима се окружио. Неколицина моћника врти милионе, а револт чланова СНСД-а изазвало је запошљавање и превођење више бивших лажних опозиционара, те информације у јавности о Лукиним вилама, раскошном животу, куповини „Херцег телевизије“, „Ало таксија“, „Софтика“….

Лаки Лучиано почео је да дијели и купује требињске пензионере, али о тим прљавим пословима неком другом приликом.

 

Небојша Вукановић