palpal

Počeo sukob SNSD-a i DNS-a

Napeta situacija i zategnuti odnosi između SNSD-a i DNS-a uskoro bi mogli da eskaliraju otvorenim sukobom. O tome svjedoči i govor gen-seka SNSD-a Luke Petrovića na tribini SNSD-a u održanoj preksinoć u  trebinjskoj Mjesnoj zajednici Gorica, na kojoj je govorio o početku priprema za oktobarske izbore.

Kako bi umirio nezadovoljno članstvo svoje stranke i podigao poljuljani moral, u najvećoj trebinjskoj mjesnoj zajednici Luka je pravdao učestalo zapošljavanje i prevođenje bivših članova SDS-a i PDP-a  željom i nastojanjima da razbije i oslabi opoziciju. Ponovo je svojim pristalicama obećao da će na red za zapošljavanje uskoro doći i zaslužni članovi njegove stranke, ali nakon brojnih prevara sve je manje povjerenje u Luku. Najzanimljivji dio obraćanja Luke Petrovića i Blagoja Šupića odnosi se na dešavanja unutar vladajuće koalicije. Luka i Baja Šupić su osuli žestoku paljbu po DNS-u, posebno apostrifirajući imena Peka Ivankovića i potpredsjednika Skupštine grada Trebinja Bojana Šapurića. Luka je izrazito nezadovoljan radom kadrova DNS-a u trebinjskoj koaliciji, te najavio da bi uskoro mogli biti izbačeni iz koalicije ako dođe mig „odozgo“.


Luka je mnogo oštrije kritikovao DNS nego SDS i PDP. U nešto užem krugu ljudi nakon tribine, Luka je govorio o planu Milorada Dodika da na ljeto izbaci DNS iz Vlade ukoliko Pavić izbaci kandidata za predsjednika Srpske i ne podrži prijedlog SNSD-a. Po tom planu izvršila bi se rekonstrukcija Vlade Željke Cvijanović, iz nje izbacili ministri lojalni Paviću, te sistemom ucjena i pritiska nanio žestok udarac DNS-u, podijelila Pavićeva stranka, i dobar dio funkcionera i članstva preveli u SNSD ili kod Stevandića i drugih Dodikovih satelitskih stranaka iz lažnog „Patriotskog bloka“.


Luke je održao tribinu Mjesnog odbora SNSD-a u Gorici kako bi pokušao da umiri sve veće nezadovoljstvo u stranci, koje izaziva bahato ponašanje Luke i nekoliko poslušnika kojima se okružio. Nekolicina moćnika vrti milione, a revolt članova SNSD-a izazvalo je zapošljavanje i prevođenje više bivših lažnih opozicionara, te informacije u javnosti o Lukinim vilama, raskošnom životu, kupovini „Herceg televizije“, „Alo taksija“, „Softika“….

Laki Lučiano počeo je da dijeli i kupuje trebinjske penzionere, ali o tim prljavim poslovima nekom drugom prilikom.

 

Nebojša Vukanović