Počelo krpljenje jezera na Jahorini

Milorad Dodik je nažalost pobijedio na Palama, iako je njegova kapitalna investicija vrijedna 11 miliona maraka, vještačko jezero na Jahorini, procurila i iscurila za manje od mjesec dana od svečanog otvaranja. Naime famozno jezero koje treba da akumulira vodu za vještačko osvježavanja staza za skijanje tokom zimske sezone na Jahorini, gradili su bez tendera Elek i ostali dvorski neimari, bez adekvatnog stručnog nadzora, revidiranog projekta i potrebnih referenci, pa je za svega par dana iz jezera kroz rupu iscurila preko milion litara vode.

Čim sam objavio vijest da se jezero prazni, lokalna turistička organizacija i režimske strukture su ustvrdile kako se radi o testiranju ispuštanja vode, kao da je jezero vještačko satelit. Ako laže koza ne laže rog. Fotografije bagera i radova na krpljenje jezera jasno pokazuju da je voda iscurila zbog loše izvedenih radova.

Predstava sa jezerom poslužila je za pranje i izvlačenje budžetskih sredstava te predizborne predstave za lakovjerne. Nažalost narod kao riba uporno se hvata za istu udicu, i suicidna podrška građana istoka Srpske, koji je Dodik opljačkao, rasprodao, raselio i vratio vijek unazad, masovna prodaja i glasanje  za unuku ustaškog satnika i njenog mentora, predstavlja jednu od najvećih sramota i poniženja u našoj nacionalnoj istoriji.

Nebojša Vukanović