palpal

Pobjeda

gacko.jpg

Pobjeda u Gacku

Nakon Srđana Milovića, i generalni direktor Termoelektrane u Gacku Milinko Milidrag povjena repa i glave povlači se sa funkcije, i to smatram svojom velikom, ali ne i konačnom pobjedom. Godinama vodim borbu protiv grupe razbojnika koja je uništili RiTE Gacko i stvorilila 150 miliona maraka duga i raznih neplaćenih obaveza, smijenjeni direktori i moćnici su me tužili i vodili sudske sporove tražeći 30 000 maraka duševnih bolova, ali istina i pravda su na kraju ipak pobijedile. Nakon što sam ih sam bez advokata ponizio i deklasirao u više sudskih procesa, skupa sa skupim banjalučkim advokatima, psihijatrima i vještacima koje su plaćali i angažovali, Milović i Milidrag su uklonjeni a Dragičević se sklonio u Beograd.

Pobjeda jeste velika ali nije konačna, i biće tek kad se sprovede pravda i kad se bahati razbojnici i njihovi saučesnici nađu iza rešetaka, a država bar malo obešteti konfiskovanjem vrijedne pokretne i nepokretne imovine. Protiv četvorice bandita i gatačkih jahača apokalipse podnio sam Krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Trebinju skupa sa svim spornim Ugovorima i dokazima, i sigurno je da korumpirani tužioci neće još dugo vremena predmet moći držati u ladici, i da će i oni, skupa sa korumpiranim direktorima, odgovarati za teške zloupotrebe položaja.

Milidrag i Milović nisu smijenjeni jer je korumpirana vlast odlučila da se obračuna sa kriminalom i istraži gdje je nestalo 150 miliona maraka, već su direktori potrošeni i bačeni na đubrište, gdje im je i mjesto, skupa sa ogromnom količinom novaca koju su ostavili po strani. Čitava država za Dodika i režim je prćija, i u komadanju naših resursa Dodik će Paviću i DNS-u djelimično prepustiti rukovođenje RiTE Gacko. Milidrag je doveden uoči opštih izbora 2014. godine kako bi namještenim tenderima i izmišljenim poslovima izvukao desetine miliona maraka za finansiranje SNSD-ove kampanje i omogućio ulazak Srđana Milovića i „energetskih poslanika“ u Narodnu skupštinu Republike Srpske, što je bilo ključno da SNSD „za dlaku“ pobijedi na izborima. Naredne godine ponovo su opšti izbori, pa iako se gatačka fabrika struje nalazi pred stečajem, režim smatra da se još može cijediti suva drenovina, pa je naredio don Lakiju Lučainu Petroviću da instalira izvjesnog Boška Kozomaru iz Banjaluke.

Gačani su poslednjih godina jedini u cijeloj Hercegovini imali dovoljno hrabrosti da se pobune i iskažu nezadovoljstvo zbog štetnih odluka i rješenja, pa ostaje da se vidi da li će sada mirno prihvatiti da im bahata vlast nametne čovjeka, koji je za većinu građana i javnost potpuni anonimus bez bilo kakvih referenci za obavljanje važne dužnosti i pokušaj konsolidacije najveće fabrike struje u Srpskoj, ili će se pobuniti i tražiti da neki sposoban i pošten inženjer iz Gacka i Hercegovine rukovodi i pokuša da spase RiTE Gacko.

Poniženjima Hercegovine nema kraja, pa je nakon imenovanja nesretnog Željka Kovačevića na čelo Elektroprivrede RS, iza koga trava nije više nicala gdje god je hodio i rukovodio, Dodik odlučio da i rukovođenje RiTE Gacko povjeri svom poslušniku iz Banjaluke. Kapi žuči i nezadovoljstvo polako pune čašu, i vrlo lako i brzo bi ona mogla da se prelije, a nezadovoljstvo i suzbijani bijes eskalira i savlada strah.

Istina i pravda su spore ali dostižne, i kao i u slučaju Dragana Vučetića, Mata Uljarevića, nesuđene bilećke fabrike ulja, pljačke Elektroprivrede, poskupljenja struje i desetine drugih primjera, vrijeme je vrlo brzo pokazalo da sam govorio samo istinu, koja bi trebala sve nas da oslobodi. Žao mi je što sam u porobljenoj Hercegovini često usamljen u kazivanju istine i ukazivanju na velike pljačke i devijacije u društvu, i iskreno se nadam da će se Hercegovci napokon trgnuti iz letargije i dubokog sna, i skinuti težak jaram sa vrata koji vuku već 11 godina.

Nebojša Vukanović