Пљачкашки подухват црног тројца Тодоровић – Ђокић – Голић

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар др Ђокић поново је у центру пажње јавности, а Додик је данас скинуо рукавицу и најавом повлачења питања  одговорности Лондонског ђака због лажне дипломе најавио нове ударе, те потврдио да је водио кампању његовог рушења. Поред Дачића, Службе и Београда, другара Луке и Илије, који су му дали енергетску подршку у преломним тренутцима, однедавно др Ђокића из интереса брани и Сребренка Голић, свезнајући либеро, путујући министар и стручњак за све ресоре у Влади.

Након мањег предаха, таман што је Ђокић преживио жестоке ударе, опстао некако и још неко вријеме на челу Партије и Министарства, услиједила је нова афера која ће наредних дана потрести јавност, а овај пут у причу су укључени и Фонд за заштиту животне средине Републике Српске као и министарка просторног уређења Сребренка Голић. Голићева је дугогодишњи предсједник а др Ђокић уважени друг члан Управног одбора Фонда за заштиту животне средине Републике Српске, чији директор је Срђан Тодоровић, један од три преостала народна посланика Социјалистичке партије  који су остали вјерни Петру др Ђокићу. Тодоровић се налази у класичном сукобу интереса, јер је истовремено посланик и директор владиног Фонда, али никада није сносио последице јер је предсједница Комисије за сукоб интереса Обренка Слијепчевић слијепа на све злоупотребе ако добије миг власти и Партије да се појединци амнестирају.

У Земљи чуда све је могуће, па у шизофреном галиматијасу Тодоровић као посланик контролише Владу, између осталих министре Сребренку Голић и Петра др Ђокића, а истовремено, као чланови Управног одбора, управо они контролишу њега као директор Фонда за заштиту животне средине Републике Српске! Наравно да у увезаним комбинацијама једни другима само дају алиби, међусобно се покривају у умреженом криминалу и заједничким подухватима отимања народних новаца кроз буџет и намјештање послова. О злоупотребама новаца Фонда и давању великих средстава преко Партије подобим партијским колегама и организацијама детаљно су писали медији, па не желим да се понављам, али је чудан парадокс да што се више даје народних новаца на еколошке пројекте то је Република Српска све више загађена а природа уништена.


Тодоровићев Фонд за заштиту животне средине, како тврде моји добро обавијештени извори из Владе Републике Српске, већ годинама служи за нелегална извлачења буџетских средстава. Фонд одобрава средства и пројекте фирмама којима су блокирани рачуни и које од услова немају чак ни запослене раднике. Послови на којима директор Тодоровић узима проценат а његов страначки шеф највећи дио колача, углавном се воде преко фантомских фирми чији траг обично води до Министра рударства и енергетике, а у последњих годину дана двојац је очигледно претјерао и привукао пажњу истражних органа. Kако истиче мој извор, пословање Фонда је толико исплативо да је привукло пажњу и министрице за просторно уређење, Сребренке Голић, код које је Ђокић наручио куповину једног народног посланика, по мојим сазнањима Мија Перкунића, како би у Народној скупштини Републике Српске  имао свој клуб посланика Социјалиста, а у замјену за баснословну зараду коју гарантује Срђан Тодоровић преко свог Фонда.

Један од њихових уносних пројеката је куповина нових просторија за Фонд у вриједности од 2,5 милиона марака, преко кога би поменути тројац требало да „уградњом“ заради најмање пола милиона марака. То није и једини посао од којег је дио зараде обећан министрици Голић, која се на сједницама Народне скупштине Републике Српске често заклиње у своје поштење и лажно представља као скромни подвижник.


Kако истиче мој извор, покушаји Тодоровића и Ђокића да убрзају и повећају зараду коју остварују преко Фонда довели су их већ у приличне неприлике, али и ту би требало да испашта само Тодоровић, чији су потписи на свим актима, док ће се Ђокић, по свом старом обичају, да се прави Енглез. Тодоровић ће се након свега можда присјетити покојног Черека и других који су пуштени низ воду и пострадали како би мали шеф и доктор спасио своју главу.

 

Небојша Вукановић