Platani pred hotelom Central park

Ispred novog hotela „Central park“ u centru Trebinja zasađena su 4 platana, i time je ispunjeno obećanje koje su prije nekoliko mjeseci dali vlasnici hotela. Odrasla stabla platana su zasađena na mjestu gdje su se ranije nalazila stogodišnja stabla lipe.

      

 

Hotel „Central park“ nalazi se u objektu bivšeg Doma učenika i staroj austrougarskoj zgradi koja je sagrađena davne 1894. godine.  Tokom rekonstrukcije objekta iskrečene su i posječene stare lipe, koje su se nalazile u bašti ispred ulaza u novi hotel, što je izazvalo negodovanje Trebinjaca, pa su nakon pritiska javnosti zasađeni novi platani.

 

Nova lokalna vlast predvođena gradonačelnikom Lukom Petrovićem izvršila je pravi ekocid, posjekla na desetine stabala i uništila Gradski park u Trebinju koji je zasadio Jovan Dučić. Trebinje je nekada bilo prepoznatljivo po parkovima i zelenilu, ali nažalost neodgovorni i nesposobni pojedinci upravljaju gradom polako mijenjaju sliku i čine veliku štetu svojim  suludim potezima. U svakom slučaju sađenje platana ispred „Central parka“ je dobar potez za svaku pohvalu, jer će Trg slobode i gradska pijaca tokom ljetnih dana i dalje biti prijatno mjesto za odmor.

 

Nebojša Vukanović