План отимања Алумине 2

Kлан на челу са Милорадом Додиком је од тренутка дизања Алумине из понора  кренуо је да кује паклени план за отимање Фабрике. Додик и његова криминална хоботница не само да нису имали намјеру процесуирати актере највеће пљачке која се десила на Балкану, а вјероватно и у Европи, пљачку Бирча и његових повезаних лица , него су их заштитили и дали им статус недодирљивих.
Тако су брачни пар Соња и Ненад Рубеж, правница која је била запослена у Алумини и њен супруг, адвокат који је заступао Литванце у већини случајева удруженог злочиначког подухвата и пљачке вијека, били мозак свих тешких превара у корист литванских гангстера, али и домаћих политичара и тајкуна који су чинили ову озлоглашену криминалну организацију искључиво ради личног интереса.

Резултат њихове лојалности и придршавање омерте (мафијашког завјета ћутања) је енормно богатсво које су стекли у виду огромних салда на личним рачунима, некретнинама у БиХ и у Србији, те статус заштићених личности приликом истрага које је спровео МУП Српске уласком у фабрику 2013.године. Kако то да су Чедо Зеленовић , Гордан Вуковић ( кум оЗорана Стевановића) и остали саучесници још увијек на слободи?                                              
Поставља се питање министру финансија у Влади РС-а Зорану Тегелтији како га је Соња Рубеж уцијенила и дословце у једном Допису упозорила да ће све испричати у јавности о његовој спрези са Мафијом, и да неће имати милости ни према коме, а посебно према њему, ако допусти да је ухапсе припадници Управе криминалистичке полиције Српске на челу са Синишом Kострешевићем!?                               

Соња очигледно све зна, оставила је траг, а кад-тад сазнаће и јавност уважени министре!!!! Хоћу да напоменем да није у реду стално прозивати полицију да не ради свој посао. Тада, 2013.године по уласку у Фабрику глинице Бирач, полиција је одрадила свој посао професионално и сачинила записнике о томе. Тачно се зна до кога су они дошли и  ко је зауставио даљу истрагу МУПа Српске издавањем наређења министру Радиславу Јовичићу, који је слушањем и лојалношћу криминогеним структурама издао свој позив и своју професију.                                 

Такође је и Девизни инспекторат Српске, који је дјеловао у оквиру Министарства финансија, сачинио је Записник у коме се јасно наводи да су све правне радње које су Литванци провели у виду преносења удијела и заснивања залога и хипотека над имовином Фабрике глинице Бирач ништавне, и да Тужилаштво и Правобранилаштво по сили закона морају поништити те радње.                                    
Мора се признати да је Kлан-Братија, чији су реализатори Зоран Стевановић  и контраверзни фочански бизнисмен Гордан Павловић, имала поред плана А и план Б, Ц, Д , који су градацијски били све дрскије и безобзирнији. У његовом спровођењу се примјењује и насиље према онима који стану на пут и покушају спријечити спровођење плана отимања Алумине. Тако су претучени и неки чланови Управе Алумине, као што је онај скорашњи, до данас нерасвјетљени напад на Милета Матића, иза кога, без сумње, стоји Братија.                                             
Први план Братије још у 2015. години је био да се Павловићу призна 122 милиона KМ у стечају Бирча, да би тиме, поред постојећих признатих потраживања од 90 милиона (гдје РС има преко 42 милиона признатих потраживања, БХ Гас 26, Србија Гас 6, итд), Павловић имао апсолутну већину и контролу над Фабриком глинице Бирач, а тиме и Алумином, као ћерком компаније. У оквиру ове апсолутне већине, контролу би, према ријечима Стевановића имао и Милорад Додик, односно Додик, Стевановић и Павловић би скупа контролисали Алумину. Овај план су осујетили стечајни органи Бирача, као и чињеница да је спорно потраживање које је Павгорд купио од Укио банке непризнато, тј. непостојеће.                                          
Овај план је наставио да егзистира, с тим да је у оперативу почетком 2016. године званично уведен и План Б, а то је било именовање Зорана Стевановића за новог директора Алумине, јер би са те позиције, односно контроле новчаних токова, брзо и лако овладао и Бирачем. Замислите, градоначелник града који жели истовремено да буде и директор једног од највећих привредног гиганата у РС?! Недвосмислен конфликт интереса није сметао Стевановићу да се отворено и бескрупулозно бори за ову позицију.                                      
Да Режим Милорада Додика, тј. Братија, стоји иза свих радњи које су Стевановић&Павловић&цо предузели, укључујући и сијасет пријетњи, застрашивања и напада, најбоље говори чињеница да је Влада папака почетком 2016. године донијела срамни Закључак којим се тражи именовање Зорана Стевановића за директора Алумине. Kолико је незаконит био тај закључак говори и чињеница да Влада нема баш никаква овлашћење према Алумини, те да се овим директно умјешала у стечајни поступак Бирача који је судски поступак.                                   
Дакле, степен безобзирности Клана  је на овом примјеру најбоље приказан, и то кроз непосредно мијешање извршне власти у судски поступак?!
План Б је завршио потпуним фијаском по Братију, али је био одличан примјер који недвосмислено указује на степен приватног интереса Милорада Додика за Алумину.
У међувремену, Братија сав фокус стављају на План Ц, који је убједљиво најопакији, Милорада Додика приказује искључиво у свиленим рукавицама, док се Стевановић&Павловић&цо ваљају у блату до грла.                                                           
План Ц је био да се преко строго контролисаног суда у Зворнику, уз подршку високо котираног судије из Окружног суда у Бијељини, нападне директно Алумина, и то путем блокаде рачуна. Братија је рачунала да ће се одмах након ове блокаде кренути у преговоре са Стевановић&Павловић&Цо, па су тако Жељка Цвијановић и Зоран Тегелтија, у априлу 2017. године покушали да приморају Алумину и Бирач на договор, игноришући раније судске пресуде о непостојању потраживања или залога.                                 
У том погледу, јавно се поставља питање Жељки Цвијановић да ли зна колико кривичних пријава и извјештаја о учињеном кривичном дјелу је састављено против Павгорда само од истражних органа у РС?

– Да ли је свјесна да је и сама, својим радњама у корист Павгорда судјеловала у највећу отимачину ресурса у РС?
– Да ли је свјесна да је својим радњама подржала веома организовану контроверзну групу чије је дјеловање погубно за РС?
Свјесна је Жељка Цвијановић свих одговора на ова питања, али јој је итекако јасно да из Стевановић&Павгорд&Цо стоји Милорад Додик, а чије наредбе беспоговорно мора да извршава.                                    
На терену се тренутно примјењу План Д, који је за Братију можда најпогубнији, јер отворено приказује сву њихову безобзирност, али и корумпираност правосуђа, нарочито оног зворничког. Сада Братија, напада на Бирач као фирму у стечају, покушавајући да преко ненадлежног суда, за непостојеће потраживање и залоге, дословно отме Алумину. Братија је само на корак од најбезобзирније пљачке у овом дијелу свијета.
Апсолутно ћутање институција, али и државних режимских медија о овом разбојништву, опет јасно доказује да иза овог плана стоји лично Милорад Додик.
Kада се све ово узме у обзир, а ако се фокус стави на правосуђе, директно урушено радом и притисцима режима. Kада се само узме у обзир начин функционисања Основног суда у Зворнику на примјеру Алумине и Бирача, недвосмислено се види да су ове институције дубоко урушене, да не раде по закону, не суде по праву и правди, већ да дјелују у искључивом појединачном интересу режима, појединих моћника, тајкуна и политичара..