Питања за браћу Мастиловић и Партију

Људска дрскост и безобразлук често нема границе, а то потврђује и формални власник Херцег телевизије Владан Мастиловић. У изјави Директ-порталу, који је за кратко вријеме добрим текстовима и истраживањима донио велико освјежење на учмалу медијску сцену Херцеговине, Владан Мастиловић тврди како нема никакве везе са СНСД-ом и политиком, и како се само успјешно бави приватним бизнисом а његов брат Милутин политиком!  Оваква дрска, бескрупулозна и безобразна лаж одавно није виђена, и она изазива велики револт код људи јер Владан Мастиловић и његов рођени брат Милутин очито сматрају да смо ми наивне будале и магарци који ће повјеровати у њихове петпарачке приче.                                                                               

Фотографије са састанка ГО СНСД-а из априла ове године, које су објављене на службеној страници СНСД Требиње, те раније фотографије са партијског скупа СНСД-а на коме Лука Петровић држи говор, јасно показују да Владан Мастиловић грубо лаже и обмањује јавност кад тврди да нема везе са политиком и СНСД-ом. Фотографије са партијских скупова које је сам објавио, и још се намјештао и позирао, јасно га демантују. Оно што додатно компликује ситуацију је чињеница да је Владан Мастиловић био веома политички активан и у вријеме док је радио у МУП Српске и Оружаним снагама БиХ, што представља грубо кршење закона.                                                                            

Фотографије јасно показују да Мастиловић грубо обмањује јавност, а питање је због чега то ради? Ако нас лаже на овим простим питањима, која се лако могу провјерити, како да му вјерујемо на другим, пуно осјетиљивијим и важнијим питањима, прије свега да је он „власник“ Херцег телевизије и фирми „Херц софт“ и „Софтико“? Одакле Владану Мастиловићу 448 000 марака да купи Херцег телевизију, и зашто би он, као „аполитична“ особа, улагао пола милиона да би промовисао СНСД, Луку и његове кумове?                                   

Владан Мастиловић је марионета у рукама Луке Петровића, преко кога је Лука купио Херцег телевизију за 448 000 марака (ускоро ћу објавити оригинални Уговор), те основао приватну агенцију „Софтико“ преко које Лука извлачи огроман новац из буџета. Мастиловић је у септембру прошле године основао фирме „Софтико“ и „Херц софт“ које су за свега неколико мјесеци, иако без било каквих референци, директним споразумима склопили више уносних Уговора са Градом Требињем, јавним предузећима и установама. Прије него што детаљније будемо писали о браћи Мастиловић и њиховим уносним „аполитичним“ комбинацијама и пословима, постављамо им неколико питања на која би требали ускоро да одговоре.

– Одакле Владану Мастиловићу пола милиона марака за куповину Херец телевизије?

– Ако је већ способан привредник, каквим се представља, има више фирми и уштеђених пола милиона марака за куповину Херцег ТВ, зашто је недавно почео да ради без конкурса у Хидроелектрани Дабар а није „своје“ радно мјесто оставио неком електро-инжењеру коме нико у породици није запослен?

– Колико је „његова“ Херцег ТВ у задњих неколико мјесеци добила новаца од града Требиња, Електропривреде РС, ХЕТ-а и осталих јавних предузећа и установа?

– Да ли је његов „Софтико“ за свега 3 мјесеца рада прошле године зарадио чак 52 000 КМ на промету од свега 60 000 КМ?

– Да ли је одборник СНСД-а и руководила Електропривреде РС Милутин Мастиловић сувласник приватне фирме са сједиштем у Билећи, која годишње зарађује више од 100 000 марака, и да ли се налази у сукобу интереса јер добија велике субвенције од Електропривреде РС?

– Какав однос браћа Мастиловић имају са Луком Петровићем?

Очекујемо да успјешна и „аполитична“ браћа Мастиловић, или њихов ментор Лука,  наредних дана одговоре на ова питања или ћу у противном објавити документа која раскринкавају прљаве послове и комбинације „Трио фантастика“ који окреће милионе на муци гладног народа глумећи наивчине, паметњаковиће и „способне“ момке!

 

Небојша Вукановић