Pitanja za braću Mastilović i Partiju

Ljudska drskost i bezobrazluk često nema granice, a to potvrđuje i formalni vlasnik Herceg televizije Vladan Mastilović. U izjavi Direkt-portalu, koji je za kratko vrijeme dobrim tekstovima i istraživanjima donio veliko osvježenje na učmalu medijsku scenu Hercegovine, Vladan Mastilović tvrdi kako nema nikakve veze sa SNSD-om i politikom, i kako se samo uspješno bavi privatnim biznisom a njegov brat Milutin politikom!  Ovakva drska, beskrupulozna i bezobrazna laž odavno nije viđena, i ona izaziva veliki revolt kod ljudi jer Vladan Mastilović i njegov rođeni brat Milutin očito smatraju da smo mi naivne budale i magarci koji će povjerovati u njihove petparačke priče.                                                                               

Fotografije sa sastanka GO SNSD-a iz aprila ove godine, koje su objavljene na službenoj stranici SNSD Trebinje, te ranije fotografije sa partijskog skupa SNSD-a na kome Luka Petrović drži govor, jasno pokazuju da Vladan Mastilović grubo laže i obmanjuje javnost kad tvrdi da nema veze sa politikom i SNSD-om. Fotografije sa partijskih skupova koje je sam objavio, i još se namještao i pozirao, jasno ga demantuju. Ono što dodatno komplikuje situaciju je činjenica da je Vladan Mastilović bio veoma politički aktivan i u vrijeme dok je radio u MUP Srpske i Oružanim snagama BiH, što predstavlja grubo kršenje zakona.                                                                            

Fotografije jasno pokazuju da Mastilović grubo obmanjuje javnost, a pitanje je zbog čega to radi? Ako nas laže na ovim prostim pitanjima, koja se lako mogu provjeriti, kako da mu vjerujemo na drugim, puno osjetiljivijim i važnijim pitanjima, prije svega da je on „vlasnik“ Herceg televizije i firmi „Herc soft“ i „Softiko“? Odakle Vladanu Mastiloviću 448 000 maraka da kupi Herceg televiziju, i zašto bi on, kao „apolitična“ osoba, ulagao pola miliona da bi promovisao SNSD, Luku i njegove kumove?                                   

Vladan Mastilović je marioneta u rukama Luke Petrovića, preko koga je Luka kupio Herceg televiziju za 448 000 maraka (uskoro ću objaviti originalni Ugovor), te osnovao privatnu agenciju „Softiko“ preko koje Luka izvlači ogroman novac iz budžeta. Mastilović je u septembru prošle godine osnovao firme „Softiko“ i „Herc soft“ koje su za svega nekoliko mjeseci, iako bez bilo kakvih referenci, direktnim sporazumima sklopili više unosnih Ugovora sa Gradom Trebinjem, javnim preduzećima i ustanovama. Prije nego što detaljnije budemo pisali o braći Mastilović i njihovim unosnim „apolitičnim“ kombinacijama i poslovima, postavljamo im nekoliko pitanja na koja bi trebali uskoro da odgovore.

– Odakle Vladanu Mastiloviću pola miliona maraka za kupovinu Herec televizije?

– Ako je već sposoban privrednik, kakvim se predstavlja, ima više firmi i ušteđenih pola miliona maraka za kupovinu Herceg TV, zašto je nedavno počeo da radi bez konkursa u Hidroelektrani Dabar a nije „svoje“ radno mjesto ostavio nekom elektro-inženjeru kome niko u porodici nije zaposlen?

– Koliko je „njegova“ Herceg TV u zadnjih nekoliko mjeseci dobila novaca od grada Trebinja, Elektroprivrede RS, HET-a i ostalih javnih preduzeća i ustanova?

– Da li je njegov „Softiko“ za svega 3 mjeseca rada prošle godine zaradio čak 52 000 KM na prometu od svega 60 000 KM?

– Da li je odbornik SNSD-a i rukovodila Elektroprivrede RS Milutin Mastilović suvlasnik privatne firme sa sjedištem u Bileći, koja godišnje zarađuje više od 100 000 maraka, i da li se nalazi u sukobu interesa jer dobija velike subvencije od Elektroprivrede RS?

– Kakav odnos braća Mastilović imaju sa Lukom Petrovićem?

Očekujemo da uspješna i „apolitična“ braća Mastilović, ili njihov mentor Luka,  narednih dana odgovore na ova pitanja ili ću u protivnom objaviti dokumenta koja raskrinkavaju prljave poslove i kombinacije „Trio fantastika“ koji okreće milione na muci gladnog naroda glumeći naivčine, pametnjakoviće i „sposobne“ momke!

 

Nebojša Vukanović