Питања и документи за брачни пар Рубеж

Брачни пар Соњу и Ненада Рубежа, као лица која су активно судјеловала у пропасти и стечају Бирача, очито је погодило истраживање и писање, па ми је прије два дана од Соње Рубеж стигло писмо и „Захтјев за демантовање“, у коме се именована представила као смерна жена, мајка, бака и супруга која никада није учествовала у криминалним радњама већ се као правник супростављала свакој неправди и живјела поштено!?                                                                                

Желим да нагласим да немам ништа лично против брачног пара Соње и Ненада Рубежа, који је очигледно нервозан јер их нека питања погађају, али имам против криминала, а посебно оног који Братија на челу са самом државом годинама спроводи према Бирчу и Алумини, као стратешким фирмама у регији и истоку Српске. Братија бодри и подстиче Павгорд да блокира Алумину, те спречава свако процесуирање Зорана Стевановића, Павгорда или судија Основног суда у Зворнику и Окружног суда у Бијељини који им директно помажу у пљачки вијека. Соња и Ненад Рубеж су данас директно повезани са фочанским Павгордом, који уз помоћ градоначелника Зорана Стевановића покушава да разори и преузме Алумину.                                                                                                           

Зато се поставља питање Соњи Рубеж да ли су она и њен муж у директном сукобу интереса када истовремено заступају и Павгорд и Бирач?!

Подсјетићу да је Соња Рубеж била у правном тиму Бирача, а да је њен муж и даље у правном тиму и заступа Бирач, а истовремено као адвокат заступа и Павгорд!

Такође поставља се питање Соњи Рубеж да ли је била предсједник Скупштина Бирача на којима је извршен криминал вијека, када је од литванских фирми преузет дуг од 155 милиона марака од стране Бирач Европе, или када је заложена цијела имовина Бирча и повезаних фирми?                                                                                                                    О овоме су врло интензивно и детаљно писале моје колеге,  али бих и сам могао да освјежим памћење Соњи Рубеж без импутирања да је криминалац, јер то треба да утврде надлежни органи, али указујући да је залагање зворничких фирми криминал вијека.

Подсјетићу Соњу Рубеж да управо на основу тако уписаних залога данас Зоран Стевановић и Гордан Павловић Павгорд, уз подршку власти у Републици Српској покушавају да отму Бирач и Алумину. Овдје се опет враћамо на питање, каква је веза између Рубежа и Павгорда?

Kако Соња Рубеж рече, њој и њеној фамилији није омогућено да се баве другим пословима осим у приватном сектору, али изгледа да су се Рубежи ипак добро снашли!? То најбоље потврђује чињеница и наводни зајам од 141.000 KМ, који је Ненад Рубеж, супруг Соње Рубеж, дао Алумини још 12.04.2011. године!?                                                                                           

Чудно је да госпођи Рубеж, као врсном правнику, није смјешно, површно или чак преварно да једно физичко лице позајми новац  привредном гиганту као што је Алумина?! Поставља се питање да ли је Ненад Рубеж дао овај „зајам“ или је ријеч о неком другом послу? У том погледу, волио би да Соња Рубеж одговори о чему се ради, и достави доказе како би одагнали све сумње о евентуалним незаконитим радњама!                                                                                                

Kако су се Рубежи добро снашли у раду са Литванцима, који су према ријечима Зорана Тегелтије извукли милијарду марака, говори и увид имовински картон брачног пара Рубеж, у коме је неколико луксузних станова и пословних простора у Београду, низ аутомобила, озбиљне и велике имовине у Републици Српској, гдје предњаче луксузно опремљене викендице (куће) и станови.

Поставља се питање зашто Ненад Рубеж заступа фирму Павгорд, која покушава да уништи и преузме Алумину, потом евентуално распрода фабрику и исјече је у старо гвожђе за Жељезару у Зеници?

Имају ли Рубежи саосјећања према породицама и људима који раде у тој фабрици, или се опредјељују вођени само личним интересима?!                                                                                                                                                               

Да ли је Рубежима познато да Братија преко корумпираних судија из Основног суда у Зворнику и Окружног суда у Бијељини води бруталне и незаконите поступке против Бирача и Алумине, и то по основу послова у чијем креирању су и сами Рубежи учествовали, или барем предсједавали скупштинама на којима су спорни послови одобрени?

На несрећу наше државе, управо ти послови, та криминална преузимања дугова од 155 милиона KМ  су биле предмет извјештаја Управе криминалистичке полиције РС у 2013. години, али она и даље нажалост стоје у ладицама тужитељице Окружног тужилаштва у Бања Луци Свјетланке Бијелић!? Управо са њом. како сазнајем, Соња Рубеж је имала врло присну комуникацију!? Управо на основу тих залога у ладицама сада се Павгорд криминално покушава наплатити према Алумини и Бирачу, а држава ћути умјесто да штити своју имовину и јавни интерес?!

Молим госпођу Рубеж када следећи пут буде тражила „Захтјев за демантовање“ да ми достави које информације конкретно жели да демантујем, као и доказе који то поткрепљују, јер прича Рубежа о поштењу, чојству и јунаштву се не подудара са њиховим радњама, имовини и поступцима!

 

Небојша Вукановић