Питања и документа за Мира Џакулу

Није мајка клела сина што се коцкао него што се вадио. Тако је и немушти Деманти УИО БиХ, без иједног пратећег документа и јасног образложења потребе за измјештањем терминала на Рачи, најбоља потврда штетног и сумњивог посла, због кога ће држава и УИО годишње изгубити 3,3 милиона марака, колико сада у буџет уплати терминал на Рачи, а новац ће отићи у џепове приватника и њихових ментора политичара.

Гранични прелаз Рача, са царинским терминалом УИО БиХ, урађен је по пројекту Европске уније и прије 13 година у његову изградњу уложено је 14 000 000 марака. Поставља се логично питање због чега Џакули и локалним челницима СНСД-а одједном не одговара пројекат и терминал, који нормално функционише годинама, па сада желе да напусте свој простор и изнајме другу локацију код приватника? Царинска испостава и терминал на Рачи физички су одвојени од граничног прелаза, што је потпуно у складу са одредбама и условима Правилника о стандардима и условима опремњености, и испуњава услове за нормалан рад и функционисање, што су у више наврата потврдиле надлежне институције. У последње двије године инвестирана су значајна средства како би се додатно опремио и проширио терминал на Рачи, поправљена је ограда, постављен видео-надзор те направљено додатних 20 паркинг мјеста за велике шлепере, те још паркинг мјеста за друга возила! Уважени директор УИО БиХ Миро Џакула треба да одговори јавности због чега је УИО БиХ улагала средства у проширење и опремање сопственог терминала, градњу паркинга и отклањање недостатака, па због чега и чијих интереса сада жели да измјести свој терминал на приватну локацију и плаћа закуп?

Да иза плана измјештања терминала на Рачи на приватно земљииште стоје политичари из власти потврђује питање бившег посланика СНСД-а у представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослава Миловановића од 22.6.2017. године упућено Савјету министара БиХ, у коме се посланик и бивши министар пољопривреде у Влади Републике Српске пита да ли је извршној власти познато да се царински терминал на Рачи налази прије граничног прелаза Рача, и да је то јединствен случај који је могућ само у Босни и Херцеговини.

Миловановић је од Савјета министара БиХ добио одговор у коме се каже да је изградњу граничног прелаза и терминала финансирала Европска унија, да је физички одвојен робни од путничког саобраћаја, да се проводе све прописане мјере царинског надзора и не постоје никакве сметње за организовање рада царинске службе и примјену царинских прописа на Граничном прелазу Рача! Због чега сада Џакула, супротно одлуци и мишљењу Савјета министара БиХ, одједном на своју руку доноси Одлуку да царински терминал не задовољава потребе, иако надлежни оргаизнајмити тврде другачије, и да треба поред свог изнајмити царински терминал код приватника?

Градња ауто-пута Добој – Бијељина – Београд још није почела, није урађен извођачки пројекат, али се Миро Џакула на вријеме спрема да дочека нову трасу аутопута па у свом смијешном Демантију каже да терминал на Рачи измјешта како би се олакшао царињење робе која се превози аутопутом. О темпора, о морес! Аутопут се сигурно неће урадити у наредних 5 година, а за то вријеме УИО БиХ ће изгубити најмање 15 милиона марака, и уважени директор Џакула би требао одговорити јавности због чега повлачи штетне потезе којима држави нансои милионску штету, и чијим се интересима руководио када је расписао јавни позив за изнајмљивање новог терминала?

Директор Миро Џакула такође треба да одговори на питање којој фирми и приватнику сада плаћа 68 000 марака годишње за изнајмљивање 4 дунума ливаде за складиштење одузетих возила, и и да ли ће исти привредник сада имати најбољу понуду? Да ли је чудно да УИО БиХ потписује милионске Уговоре, који су штетни за државу, са фирмом и привредником који су правоснажно осуђени за утају пореза?

О недостатку чистачица, и Џакулиним трагикомичним правдањем да терминал са Раче измјешта због лоше хигијене, писаћу у наставку. Прије тога било би добро да Џакула каже зашто је прераспоредио чистачице запослене на Рачи на друга радна мјеста, да ли је само у РЦ Тузла пребацио 4 радника, и како нема услова за хигијену када је само један лот за хигијену у Регионалном центру износи чак 300 000 марака годишње!? Пуно је питања за честитог директора Џакулу, а надам се да ће журно одговори на нека која сам му сада поставио, прије него што наставим са писањем о злоупотребама и штетним уговорима, којима ће Џакула оштетити државу за милионе марака!?

 

Небојша Вукановић