palpal

Pismo jedne majke

Dobio sam pismo majke troje djece, koje ću prenijeti u cjelosti, sa molbom da ne objavljujem njeno ime kako ona i njena porodica ne bi imali problema… Tužno je da gotovo svi koji mi nešto pišu i traže da to objavim prvenstveno i ultimativno zahtjevaju da ne objavljujem ime i ne otkrivama njihov identitet, što je pokazatelj kako se vlada strahom, ucjenama i prijetnjama, i koliko je važno da razbijemo strahovladu i živimo slobodno.

 

Nebojša, zamoliću vas, ukoliko naravno želite, da objavite ovaj tekst ili pismo vladajućoj garnituri, ali ću vas zamoliti ako može da u potpis ne stavljate moje ime već stavite pismo od „Majke troje djece “

Pogodilo me kao majku, kao roditelja, kao nekog ko živi ovdje, sve ovo oko ove Fondacije „djeca nam se rađala“ i ovo oko ove aplikacije „e-Beba“!
Kao roditelj ne mogu da se ne upitam da li je ovo najveće dostignuće što mogu uraditi da se rađa više djece? Zar je moguće da u Republici Srpskoj nema nijedne školovane mlade osobe, žene, majke koja bi mogla biti na čelu Fondacije, ili baš mora biti Dodikova kćerka?
Zar je aplikacija -e-Beba- ono nešto toliko važno što bi podstaklo mlade bračne parove da rađaju djecu.
Zar ne vide da ovakvim potezima otjeraše narod odavde! Ko će da rađa djecu…


Kako su se nekad djeca rađala bez fondacija i bez aplikacija!?
Ne kažem da treba da se vraćamo u prošli vijek, ali ovo oko fondacije i aplikacije tjera mlade odavde. Zar to niko ne shvata ili je to i cilj ovih koji sve ovo rade!?
Zar ne bi bilo pametnije, recimo, da se tih 800 000 usmjeri na pomoć višečlanim i ugroženim porodicama?

Zar ne vidite gospodo današi mladi parovi imaju jedno ili dvoje djece ili nažalost često nijedno!

Što ne doneste neki zakon i zaključak da mladi bračni par koji dobije četvrto dijete recimo dobije i stan, pa da tako podstaknete mlade ljude na rađanje djece! Za te pare koje bacate na aplikaciju možete stambeno obezbediti nekoliko bračnih parova koji su spremni ostati ovdje i imati više djece.
Šta obični građanin ima od te aplikacije!?


Nama roditeljima je najmanji problem otići do matičnog ureda upisati svoje dijete ali šta onda…
Problemi nas roditelja su pelene, hrana, krov nad glavom, školovanje djece, posao … To su stvari za koje vi gospodo neznate da postoje u našoj Republici Srpskoj ili se pravite da neznate!? I sama sam roditelj troje djece i samo ja znam kako se borim i opstajem, kako smo uz velike muke uspeli kupiti kuću da im mogu obezbediti krov nad glavom a o školovanju i svemu ostalom da ni ne pišem. Sad sam u kreditu godinama a radimo za 500 maraka.


E sad vi gospodo vidite dal mladi bračni parovi greše kad se odluče na ne rađanje djece ili što odlaze cijele porodice iz ove zemlje..
Zapitajte se dal je jedina ličnost koja može rukovoditi Fondacijom baš Dodikova kćerka i da li je aplikacija e-Beba važnija za demografsku sliku od nekoliko stambenih objekata za neke parove koji bi bili spremni imati četvoro i više djece i koji bi bili spremni ostajati ovdje.
Ovo sto radite otjeraće još djece odavde a nikako ih nikakva fondacija i e-Beba aplikacija neće zadržati. Žalosno je gospodo sto vi ovo sve znate ali nastavljate i dalje da nas uništavate.
Kome će te vladati još za koju godinu!?

Žalosno

 

Majka troje djece