Pisma iz Vlasenice..

Stiglo mi je pismo jednog građanima Vlasenice, koji je zabrinut da će nestručni radovi na Tržnom centru uništiti put, pa pismo prenosim u cjelosti kako bi se izvođač radova, nadzor i investitor uozbiljili i sprječila veća šteta.

 

Već nekoliko dana u putnom pojasu magistralnog puta M-19.2 na stacionaži 0+150 sa desne strane izvode se radovi kojima investitor, izvođač i nadzor pokazuju da nemaju ni škole ni pameti! Put je „krenuo“ i uskoro će biti potpuno uništen na toj lokaciji.

Molim Vas obavijestite Tehničku službu i Službu Zaštite da što prije spriječe ovaj javašluk. Slijede ogromne štete na trupu puta, koje će se `slomiti` na JP Putevima tj. po džepovima svih građana?

Neznalice iz SEKTE su odgovorne. Dovozili pa sad odvoze istu zemlju, iz šupljeg u prazno. Magistar kidnaper obilazi i kontroliše radove a sve plaća JP Putevi RS kroz Zimsko održavanje. Zime ove zime uopšte i nema a situcije su ko da smo u Sibiru!?!

 

Gradu se tržni centar Tropik, a javna je tajna da je objekat u stvarnom vlasništvu Nenada Nešića, naravno ne na njegovom imenu zvanično već preko povezanih lica, i da će ga izdavati pod zakup `Tropiku`.

Investitor Nesić, a radovi izvođaču, Zvornikputevima, plaćaju uvećanim situacijama za čisćenje snijega na putevima na oblasti 7 i rekonstrukciju puta M-19. Isti kriminal je  na objektu studentsko-đačkog doma. Pare donirane od Srbije i Vučića davno su pokradene (750.000 evra), a objekat je trebao biti završen još prošle godine. Sada su tek stigli do prve etaze a ponovo radove plaćaju JP Putevi RS. Izvođac ponovo „Zvornik-putevi“. Za ovaj lopovluk se priča u narodu  da je većina para završila kod Dodika i Vučića, a jedan manji dio  kod magistra kidnapera Miće Kraljevića.

I nova policijska stanica u Vlasenici se pravi u aranzmanu sa Zvornikputevima a plaćanja preko izmišljenih radova na održavanju puteva.

Vatrogasni Dom je poseban biser u kome nema garađa za vatrogasna vozila. Još su u zgradi policije koja se napušta, zvrjace prazna a bolja je i veća od ove nove što magistar pravi.

Pred početak ovih muljaza izvrsena je I zamjena nadzornog organa iz JP Puteva. Doveden je kadar iz Bratunca (DNS) da sve potpisuje.

A ovo sto rade je prava katastrofa. Prvo dovoze hiljade kubika materijala pa onda ispod toga kopaju temeljne jame. Naravno sve je kliznulo, povuklo i dio magistralnog puta. Narednih dana tek se ocekuje havarija na putu.

Objavi ovo i pomozi ako možeš kako bi se preduprijedila velika šteta.

Jedan od preostalih stanovnika Vlasenice