Pijani specijalac uhapšen u Nevesinju nakon pucnjave

Na Veliki petak u Nevesinju se dogodio incident, u kome na sreću nije bilo povrijeđenih, a nakon čega je slobode lišen pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice policije Republike Srpske. U centru Nevesinja u petak popodne dogodila se pucnjava, a pripadnici Policijske stanice Nevesinje su lišili slobode jednu osobu. Specijalac u civilu iz Banjaluke, koji je rođen u Bileći, nakon kraće rasprave i upućenih uvreda ispalio je više hitaca iz službenog pištolja u pravcu grupe mladića iz Berkovića. Policija je po prijavi građana došla na lice mjesta, lišila slobode specijalca i oduzela mu oružje. Specijalac je imao čak 1,41 promil alkohola u krvi, a tokom saslušanja u policiji priznao je da je pucao iz službenog pištolja.                                                                   

Nezvanično saznajemo da je pozadina incidenta, uzrok rasprave i pucnjave, nesuglasice oko šverca cigareta, koji je ponovo aktuelan u Hercegovini. Pucnjava je uznemirila Nevesinjce i Hercegovce, a nadležni o svemu glasno ćute.

Jedan u nizu incidenata svjedoči o narušenoj i lošoj bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj, katastrofalnom radu, ponašanju i rezultatima rada resornog ministra Dragana Lukača.                                                                                                    

Od pljačke u kojoj su učestvovali specijalci Policije Republike Srpske, nerješenih i nekažnjenih ubistava, pokrivanja kriminalaca i zataškavanja krivičnih djela, nekažnjene pljačke državne imovine i rastućeg organizovanog kriminala, potpunog izostanka bilo kakvog napora i rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije, pokazuju da je došlo vrijeme da ministar Lukač napokon podnese ostavku i tako pruži šansu nekom da pokuša povratiti povjerenje građana u Policiju Srpske, i konačno povede istinsku borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

 

Nebojša Vukanović