palpal

Перић једини доставио понуду за терминал

Како сам најавио и предвидио, фирма „МД Перић цомпани Д.О.О“ из Бијељине, у власништву Митра Перића, једина је доставила понуду Управи за индиректно опорезивање БиХ за изнајмљивање царинског терминала у Бијељини. После више одлагања, нешто прије 16 часова, из Одјељења за информисање Управе за индиректно опорезивање БиХ су штуро одговорили да је њихова Комисија добила само једну пријаву, али да није донесена одлука да ли ће она бити прихваћена и да ли је понуђач доставио сву неопходну документацију. Портпарол УИО БиХ је на годишњем одмору, а његови замјеници нису жељели да одговоре која је фирма једина доставила понуду, али незванично ради се о компанији из Бијељине у власништву Митра Перића.

Очито да је притисак јавности, писање медија тее протест превозника и шпедитера утицао на директора Џакулу и челне људе УИО БиХ, па се сада колебају да ли да скину смоквин листић и прихватањем понуде за измјештања државног терминала на локацију приватне фирме потврде намјештање штетне понуде, грубо кршење закона и злоупотербу положаја. Џакула је свјестан да евентуалним прихватањем понуде чини тешко кривично дјело и злоупотребу службеног положаја свјесно наносећи милионску штету УИО, због чега би сутра могао одговарати, јер је спремна кривична пријава за ову, али и још неке злоупотребе и склапање штетних уговора.

Митар Перић је правоснажно осуђен пред Судом БиХ због утаје пореза, а против њега се води још неколико поступака због привредног криминала, између осталог преваре Павловић банке, па се поставља питање због чега Џакула и УИО БиХ сарађују и намјештају послове неком ко је осуђен за привредни криминал и утају пореза!?

Ако ме лаже коза лаже рог! Отварање понуда и једина понуда коју је доставио Митар Перић показали су после само пар дана да сам био у праву и говорио истину указујући на штетан посао јер је сада свима постало очигледно да се  ради о корупционашком послу и афери због које ће УИО годишње изгубити око 3 милиона марака. Ћутање Џакуле и УИО БиХ на серију докумената и чињеница које сам објавио говори више од хиљаду ријечи, јер су демаскирани и погођени у срж, а остаје да се види да ли ће Џакула одбити понуду и на вријеме се повући из прљавог посла, или ће реаговати након кривичне пријаве и серије протеста које ће организовати шпедитери и превозници ако се одмах не одустане од измјештања терминала, и не поправе услови за рад на постојећем терминалу Рача!?

 

Небојша Вукановић