Павгорд мијења Дукића у УО Алумине?

Клан градоначелника Зворника Зорана Стевановића ускоро би требао да уђе у управљачке структуре Алумине тако што ће умјесто Рајка Дукића, који је под притиском Милорада Додика поднио оставку,  у Управи одбор сјести Гордан Павловић или неко од његових људи и пртедставника фирме Павгорд. Током последње посјете Зворнику Додик је жестоко напао Рајка Дукића због јавних иступа против Стевановића, Павгорда, али и премијерке, Владе и маћехинског односа према источном дијелу Српске, и под притиском Режима Дукић се прошле седмице напрасно повукао и поднио оставку на функцију члана Управног одбора Алумине.                                                                         

Дукић није једини који је се налази под снажним притиском Додика, и ускоро би и други чланови Управе Алумине могли бити уклоњени, а Клан Зорана Стевановића могао би поред Гордана Павловића да убаци још једног свог човјека у Управу Алумине. Смјена Дукића и срдачни поздрави са Стевановић јасно показују да је Додик дио екипе и плана који жели да притиском на судове на силу преотме Алумину.                                        

Режим покушава да убрза и што прије оконча стечајни поступак, како би притиском на правосудне институције преотео власништвно и контролу над Алумином. У Зворнику се све више спекулише да би власт преко фирми из Мађарске, који би се лажно представили као инвеститори, могла да постане власник контролног пакета акција у Алумини.                                                                 

Подсјећамо да су Стевановић и Павгорд за 12 милиона евра купили лажна и непризната потраживања од „литванских бандита“, како их је назвао министар финансија Зоран Тегелтија, како би у стечају преузели стратешки важну компанију. Нажалост брачни пар Рубеж и остали одговорни  још нису процесуирани за пљачку вијека и изношење више од милијарде марака из Републике Српске преко повезаних фирми и оф-шор компанија.

Борба за Алумину се наставља, а иако су најавили масовне протесте радника и грађанску непослушност, Управа Алумине се полако повлачи под притиском Додика, Стевановића и режима.

 

Небојша Вукановић