palpal

Pavgord mijenja Dukića u UO Alumine?

Klan gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića uskoro bi trebao da uđe u upravljačke strukture Alumine tako što će umjesto Rajka Dukića, koji je pod pritiskom Milorada Dodika podnio ostavku,  u Upravi odbor sjesti Gordan Pavlović ili neko od njegovih ljudi i prtedstavnika firme Pavgord. Tokom poslednje posjete Zvorniku Dodik je žestoko napao Rajka Dukića zbog javnih istupa protiv Stevanovića, Pavgorda, ali i premijerke, Vlade i maćehinskog odnosa prema istočnom dijelu Srpske, i pod pritiskom Režima Dukić se prošle sedmice naprasno povukao i podnio ostavku na funkciju člana Upravnog odbora Alumine.                                                                         

Dukić nije jedini koji je se nalazi pod snažnim pritiskom Dodika, i uskoro bi i drugi članovi Uprave Alumine mogli biti uklonjeni, a Klan Zorana Stevanovića mogao bi pored Gordana Pavlovića da ubaci još jednog svog čovjeka u Upravu Alumine. Smjena Dukića i srdačni pozdravi sa Stevanović jasno pokazuju da je Dodik dio ekipe i plana koji želi da pritiskom na sudove na silu preotme Aluminu.                                        

Režim pokušava da ubrza i što prije okonča stečajni postupak, kako bi pritiskom na pravosudne institucije preoteo vlasništvno i kontrolu nad Aluminom. U Zvorniku se sve više spekuliše da bi vlast preko firmi iz Mađarske, koji bi se lažno predstavili kao investitori, mogla da postane vlasnik kontrolnog paketa akcija u Alumini.                                                                 

Podsjećamo da su Stevanović i Pavgord za 12 miliona evra kupili lažna i nepriznata potraživanja od „litvanskih bandita“, kako ih je nazvao ministar finansija Zoran Tegeltija, kako bi u stečaju preuzeli strateški važnu kompaniju. Nažalost bračni par Rubež i ostali odgovorni  još nisu procesuirani za pljačku vijeka i iznošenje više od milijarde maraka iz Republike Srpske preko povezanih firmi i of-šor kompanija.

Borba za Aluminu se nastavlja, a iako su najavili masovne proteste radnika i građansku neposlušnost, Uprava Alumine se polako povlači pod pritiskom Dodika, Stevanovića i režima.

 

Nebojša Vukanović