Patriotski blok Jugoslavena, Bošnjaka, Hrvata..

Milorad Dodik je najavio formiranje tzv „Patriotskog bloka“, a nakon današnje sjednice Izvršnog odbora SNSD-a predstavio je „patriote“ koji će donijeti pobjedu njegovom bloku. Dodik je sebe imenovao za predsjednika Izbornog štaba, a za portparola SNSD-a i „Patriotskog bloka“ odredio je Radovana Kovačevića, inače Jugoslovena, kako se nacionalno izjašnjava u javnosti. Kovačević je dugi niz godina bio član i aktivista Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije i zalagao se za građansku BiH, sve dok nije 2013. prešao u „naprednjake“ Adama Šukala, pa njegova biografija, kao i još neki detalji o kojima će biti vremena da se govori, jasno pokazuju o kakvom se velikom Srbinu i patrioti radi.


O patriotizmu i srpstvu Kovačevića govore i njegova dva tvita u kojima podrugljivo Republiku Srpsku naziva „Republikom Šumskom“, što su radile često Sonja Biserko, Nataša Kandić, Biljana Kovačević Vučo i ostali „drugosrbijanci“. Pored toga Kovačević, kao zastupnik građanske države, tokom obilježavanja Dana Republike Srpske napisao je tvit da je Republika Srpska jednako pravoslavna, katolička, islamska i ateistička?! Pravi Dodikov lažni Srbin i patriota, dostojan funkcije portparola svih lažnih patriota i pravih izdajnika.

 

Na slici odmah pored Dodika, sa lijeve nalazi se Denis Šulić, od oca Esada, po nacionalnosti Bošnjak kako su to u svom Saopštenju i odgovoru na moje pisanje zvanično potvrdili u SNSD-u. Sa desne strane uz Dodika nalazi se Nikola Špirić, stari komunista, Jugosloven i reformista koji je miješanim brakom nekada dokazivao odanost Titu i Partiji.


Nešto iza Špirića, na samom čelu Patriotskog bloka je Nada Tešanović, Hrvatica, predsjednica Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske koja je na Hrvatskom narodnom saboru u Mostaru glasala za „Čovićevu deklaraciju“ o „trećem entitetu“, koja planira da u u Posavini otme dio teritorije Republike Srpske.

Mnogo je još velikih, istaknutih, osvjedočenih „Srba“ i patriota koji će vjerovatno narednom periodu pristupiti tzv „Patriotskom bloku“, poput Emila Vlajkija, Dževada Galijaševića, polutana Ćeranića, Ibra Berila, Izeta Spahića  i ostalih Dodikovih sinekura i skutonoša, „pri pejd“ Srba i patriota.


Prvi red „patriota“ sasvim dovoljno govori o lažnom „Patriotskom bloku“ Milorada Dodika, i od starta njegova nova jeftina podvala građanima Srpske je provaljena. Umjesto što sada lažno srbuje, i lažno se predstavljaju kao zaštitnici Srpske i Srba, iako su nas potpuno razorili, raselili i uništili, Dodik i „patriote“ bi trebale da kažu gdje su bili za vrijeme Otadžbinskog rata, imaju li svi skupa ratnog staža kao prosječan borac Vojske Republike Srpske? Takođe trebalo bi da kažu koliko patriote, poput Galijaševića, Gatala, Navakovića i ostalih, imaju ratnog staža u Armiji BiH, HVO i Hrvatskoj vojsci?

 

 

Nebojša Vukanović